IKEA-bútorodhoz szeretnél színes huzatot? A megoldás: Instyle Home Textil. A magyar családi varroda nagy dobása

Hogy kritika vagy sem, döntse el mindenki, de állítólag kétféle lakás létezik, az egyikben van IKEA bútor, a másikban nincs. Hogy melyikből van több, arra nem mernénk tippelni, annyi bizonyos, hogy a svéd lakberendezési áruházlánc mágnesként vonzza a magyar vásárlókat is. A huzattal ellátott bútorokon egy idő után nyomot hagy az idő – pontosabban mi magunk, hiszen a cserélhető bútorszövetek elég strapabírók. Moshatók, ezáltal tisztán tarthatók, de a makacs szennyeződésekkel nehéz megbirkózni – ilyenkor nincs jobb megoldás a cserénél. Egyes bútorokhoz beszerezhetők gyári huzatok, de nem minden modellhez kínálja fel a gyártó.

Ezért is népszerű és hiánypótló az Instyle Home Textil vállalása: IKEA bútorokhoz készítenek huzatokat. A cég vezetőjével, Máté Andreával beszélgettünk.

Mikor kezdték a gyártást és milyen indíttatásból?

Máté Andrea

Bő három éve indultunk. Az ötlet egy saját probléma megoldásából eredt. Volt otthon a nappalinkban egy nagy, kényelmes IKEA Manstad kanapénk, aminek a színe nem igazán passzolt a többi bútorhoz. Először megnéztem az interneten, hogy lehet-e rá új huzatot kapni. Mivel nem találtam rá megoldást, családilag úgy határoztunk, hogy megpróbáljuk elkészíteni a huzatot. A családunk ezt megelőzően is hosszú éveken át varrással foglalkozott, így rendelkezésre állt a szükséges szakértelem és a varrógépek is. Hosszú időbe telt, mire kikísérleteztük a legjobb megoldást, de a végeredménnyel annyira elégedettek voltunk, hogy elkezdtük interneten értékesíteni a huzatokat. Ezt követően fokozatosan kezdtük felépíteni a termékpalettát.

Nyilván minden bútorhoz szükség volt a pontos szabásmintára. Ez saját munka eredménye vagy rendelkezésre állt? 

Az új modellek fejlesztése mindig hosszadalmas folyamat, amit külső segítség nélkül magunk végzünk. Először méréseket készítünk az adott bútorról, ezt követően készül el a szabásminta, majd az alapján a mintahuzat. A mintahuzatot teszteljük, felpróbáljuk a bútorra, többször le- és felhúzzuk, hogy meggyőződjünk a könnyű felhelyezésről, arról, hogy a méretek mindenhol megfelelőek. A következő fázisban egy vásárlót is bevonunk a folyamatba, ő is kap egy mintahuzatot, teszteli, véleményezi. Ha a vásárló is elégedett a huzattal, akkor kerül fel a webshopunkba az új modell.

Az IKEA textil huzatok jó minőségű, erős, strapabíró anyagból készülnek, és a varrással sincs általában probléma – ezt a minőséget nyilván igyekeznek önök is tartani. Mekkora kihívás? Milyen szempontokat vesznek figyelembe az anyagválasztás során? 

A huzatok anyagainak nálunk is magas minőségi elvárásoknak kel megfelelniük. Csak olyan alapanyagokkal dolgozunk, amelyek tartósak, jó a kopásálló képességük, strapabíróak. Ezek jellemzően bútorvásznak. Fontos emellett, hogy kellemes tapintású legyen az anyag, jó érzés legyen hozzáérni. Minden általunk készített huzat mosható és szükség esetén vasalható is. A cél az volt, hogy egy átlagos háztartás számára egy új huzat jó választás legyen.

A kivitelezés is nagy pontosságot igényel. Feltételezhetően profi varró csapatuk van…

Családi vállalkozásként működünk, amiben abszolút érvényesül a tulajdonosi szemlélet: számunkra kiemelten fontos, hogy amit kiadunk a kezünk közül, az kiváló minőségű legyen, a vásárlóink elégedettek legyenek a termékeinkkel. Hiszünk abban, hogy ez a hosszútávon is sikeres működés kulcsa.

Több színben gyártanak huzatokat, mint az „anyacég”…

Igen. Kezdetben is az volt a célunk, hogy alternatívát tudjuk biztosítani az élénkebb színek kedvelőinek. Nálunk is elérhetők a visszafogottabb színek, de kínálunk élénk narancs, többféle zöld és kék színű huzatokat is.

Mely modellekhez kínálnak huzatot? 

Az új modellek bevezetésénél mindig a vásárlói igényeket, érdeklődéseket vesszük figyelembe. A vásárlók e-mailben jelezhetik, hogy milyen huzatra lenne szükségük, és amire egy adott időszakban a legtöbb igény beérkezik, azt megvalósítjuk. Jelenleg huszonötféle IKEA modellhez készítünk huzatot húszféle színben. A huzatokat jellemzően rendelésre készítjük, átlagosan 1,5-2 hetes átfutási idővel.

A leggyakrabban vásárolt termékek a Manstad és a Klobo kanapékra való huzatok, valamint a Harry szék huzat. Ezek nagyon népszerűek voltak korábban az IKEA-nál, s mivel időtálló bútordarabok, szívesen vesznek rá új huzatot a tulajdonosaik, hiszen ha a bútor jó állapotban van, egy új huzattal megújítható a bútor és az enteriőr is. 

Harry szék, Instyle Home Textil által gyártott kék huzattal

Van kedvenc IKEA-modellje? 

 

A Manstad kanapé a kedvencem. A vállalkozás ötletét ez a modell adta. Még mindig megvan, különös érzelmi szál köt hozzá, mert bár az első huzat elkészítése küzdelmes volt, a sikerünket ennek a prototípusnak köszönhetjük. Ha nem készítem el magamnak az első huzatot, nem lennének IKEA-kiegészítők az Instyle Home Textil kínálatában.

* * *

Szeretnél IKEA-bútorodhoz új huzatot? Nézz körül az Instyle Home Textil webáruházban!

Facebook oldal >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − tizenegy =

hirdetés