Egyszerűen szép: falevelekből színes őszi girland. A viaszréteggel bevont levelek sokáig megőrzik a szépségüket

Egyszerű, szép őszi dekor, ablakba, gyerekszobába, nappaliba, kültérre. Gyűjts hozzá minél több szép formájú színes – még nem száraz – falevelet.

Amire még szükséged lesz

Vékony zsineg

Facsipeszek 

Színes cérna (vörös, zöld, barna, narancs stb.) vagy hímzőfonal

Gyurmaragasztó a zsineg rögzítéséhez

A faleveleket egy napig préseld, majd a szárukat tekerd át a színes cérnával/fonallal szorosan, és a cérnával/fonallal rögzítsd a leveleket a zsineghez. Arra figyelj, hogy a levelek minél közelebb kerüljenek egymáshoz – egyforma távolságban – így igazán mutatós függődíszt kapsz. Ha szép szabályos girlandot szeretnél, a falevelek méretét, formáját is vedd figyelembe.

A leveleket csipesszel is rögzítheted a zsineghez; kreatív hobbi boltokban tudsz beszerezni apró facsipeszeket, ezek jól illenek ehhez a dekorhoz. A falevelek felületkezelés nélkül sajnos hamar elszáradnak, így ez a dekor csak 1-2 napig mutat jól, de van egy jó megoldás a levelek tartósítására.

Viasszal kezelt falevelek. Sokáig gyönyörködhetsz bennük

Ha van egy kis időd és szeretnéd tartóssá tenni a faleveleket, viasszal kezelheted a felületüket. Forró vízbe állíts egy olyan tűzálló edényt, amit nem sajnálsz (nagyobb, alacsony peremű konzervdoboz is megfelelő), helyezz bele egyszerű fehér gyertyát, várd meg, míg felolvad (keveréshez is olyan eszközt használj, amit nem sajnálsz). Gyertyaöntéshez (kreatív hobbi üzletekben) beszerezhető viasztömböt is használhatsz gyertya helyett.A leveleket mártsd bele a folyékony viaszba, majd csepegtesd le róla a felesleget. A viasz gyönyörűen tartósítja a friss, színes faleveleket.

A viaszréteggel bevont faleveleket felhasználhatod ajtódíszhez, asztali díszhez, keretezett képhez, koszorúhoz is.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + 1 =

hirdetés