Így készíthetünk színes gömbdíszeket selyempapírból

A selyempapírból készült méhsejt gömbdíszeket valószínűleg többen ismerik, sokféle színben, több méretben beszerezhetők. Feldobhatjuk velük az otthonunkat, a szobánkat, rendezvényhelyszíneket, vidám dekoráció baráti, családi összejöveteleken, gyerekzsúrokon. Hasonló gömbdíszt magunk is készíthetünk – ugyanolyan látványosak, mint a méhsejt gömbök és gömbfüzérek.

Hogyan készülnek a selyempapír pomponok?

A Two Twenty One blog ismerteti a készítési folyamatot – érdemes a fázisképeket megnézni. (Képeinken a végeredmény látható.)

A metódus: tíz egymásra helyezett selyempapírt hajtogassunk össze harmonikaszerűen. A hossz változat, ez adja majd a gömb méretét, a behajtások 2-2,5 cm szélesek legyenek. Miután összehajtogattuk, a két végét vágjuk formára éles ollóval – vághatjuk hegyesre vagy a fotón látható módon gömbölyíthetjük is a végeket (utóbbi természetesebb formát ad ki). Középen hajtsuk össze, majd kössünk rá színtelen damilt (színes, légiesen vékony kötözőt is használhatunk), legyezőszerűen bontsuk ki, majd óvatosan kezdjük el egyesével a papírrétegeket formázni.

Perceken belül mutatós gömbdíszt kapunk, melyet felfüggeszthetünk, vagy asztali díszként is bevethetünk.

Dekoráció

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hét =

hirdetés