Vadiúj minőségi kerti garnitúra natúr fából, megfizethető áron? Megtaláltuk, elhoztuk és kezelésbe vettük

Nyáron ki kell ülni a kertbe, a teraszra…kényelmesen elhelyezkedni és élvezni az elénk táruló látványt, falatozni, olvasgatni, beszélgetni, lenni. Ehhez először is kell egy megfelelő – ízléshez és környezethez illő – garnitúra. A lényeg, hogy ne legyen műanyag.

Olyan fa kerti garnitúrára vadásztunk, ami teraszra is tökéletes, tetszetős és kényelmes, saját elképzeléseink szerint vehetjük kezelésbe a felületét. Nem luxust, de minőséget szerettünk volna megfizethető áron.

Először úgy tűnt, hogy a lehetetlent céloztuk meg: erősen szűkült a kör, amikor ezen szempontok alapján elkezdtük böngészni a neten kínálatot. Sok szép és minőségi fa garnitúrát találtunk, de jobbára kezelést már nem igénylő (pácolt, lakkozott, festett) garnitúrákat, és hát az ár… Nagyon kevés kerti bútorról mondható el, hogy kifejezetten baráti az ára. Sokan ezért is választanak műanyag bútorokat kertjükbe, teraszukra, mert olcsó(bb). Persze a műanyag garnitúrák között is találni luxus kategóriájú csodákat, csillagászati összegért. Egy szó, mint száz: már majdnem feladtuk a keresést, illetve nem ragaszkodtunk volna a kifejezetten vonzó árhoz, amikor rátaláltunk a 4 személyes Friesen garnitúrára a kertibutordiszkont.hu webáruházban. Minden stimmel: méretei ideálisak, natúr lucfenyő, felületkezelést igényel, pad ülőkéi kifejezetten szépek, és az egész kijön harmincezerből. 

Megláttuk, megszerettük, elhoztuk, összeszereltük, majd vízbázisú festékkel kezelésbe vettük a felületét.

A felületkezelés minden natúr bútor esetében fontos, függetlenül attól, hogy hova kerül. A natúr fa természetes állapotában is gyönyörű, ezen a garnitúrán is szépen érvényesül a lucfenyő erezete. Aki szeretné ezt a jelleget megtartani, elég, ha fapácot használ felületkezeléshez. A fapáctól a fa természetes színt kap. A pácolt faanyaghoz természetbarát összetételű vizes bázisú festék használható fedőfestékként.

Az általunk használt fehér matt vízbázisú festék (Trikolor Aqua) alapozófestékként és fedő festésként is használható. Jól fed, akár egy rétegben is elegendő, de ha tartósabb és karakteresebb hatást szeretnénk elérni, 2-3 rétegben célszerű felvinni. Ez a festék kifejezetten gyorsan szárad, a gyártó 4 óra száradási időt jelöl 23 Celsius-fok hőmérséklet mellett, a tapasztalat az, hogy 1-2 óra alatt megszárad, ha jó az idő.

Új, kezeletlen fabútort festeni élmény! Nem kell csiszolni, komolyabb sérüléseket javítgatni, csak alapozni és festeni. Azt viszont pontosan, szépen. Ha kézműves módon, ecsettel festünk – s nem festékszóróval -, a festéket egyenletesen, ne túl vastagon vigyük fel az anyagra és kenjük szét. Jó minőségű ecsettel dolgozzunk, nem hullatja a szőrét. Ha találunk a bútoron felületi hibákat, egyenetlenségeket – előfordulhat -, mestertapasszal, késtapasszal simítsuk el ezeket, majd csiszoljuk, portalanítsuk festés előtt a felületet. 

A fotókon látható garnitúrát lapra szerelve szállítja ki a gyártó, de nem különösebben nagy kihívás összeszerelni. Összeszerelt állapotban festettük.

Amire érdemes figyelni: mielőtt natúr fabútort állítunk a szabadba, ajánlott farontó gombák és rovarok ellen faanyagvédő szerrel átkenni! 

 

A webáruház, ahol sok szép kerti garnitúra közül válogathatsz:

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + öt =

hirdetés