Színnel, szívvel, szeretettel. Gyerekrajzokkal díszített dizájner párnák, pólók, táskák magyar ruhatervezőtől

Gyovai-Farkas Edina és az általa létrehozott és működtetett ECLECTICK műhely különleges, minden szülőt, nagyszülőt, gyerekszerető embert magával ragadó feladatra vállalkozott: gyerekrajzokkal díszített dizájner termékeket, díszpárnákat, ruhákat, táskákat készít magas színvonalon.

A kezdetek

Gyovai-Farkas Edina, az ECLECTICK tulajdonosa és tervezője

Edina, aki végzettsége szerint vizuális- és környezetkultúra szakos tanár, ruhatervező, 2013 karácsonyán a családtagjait ajándékozta meg egy-egy bohém egyedi pólóval. Mindenkit megrajzolt, a grafikát portréfotóval egészítette ki, s ez került a textilre. Nagy sikert aratott vele, és ehhez az ötlethez nyúlt vissza 2016 őszén, amikor elindult a KID FACE kollekció kidolgozása: pólók, később babák készültek, és az ötletes termékcsaládnak gyorsan terjedt a híre. Edina kísérletezésbe kezdett, majd kisvártatva piacra dobta a KID ART kollekciót, melyek gyermekrajzok felhasználásával készülnek.

– Gyermekeim rajza folyamatos inspirációs forrást jelent számomra, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy egyszer komolyabban elgondolkozzak azon, hogyan tudom művészi szemmel is újragondolni őket – mondja Edina. 

Az alkotás folyamata

A KID ART kollekció lényege, hogy a szülők beküldik gyermekeik rajzait, Edina készít belőlük egy professzionális anyagmintát, ami aztán rákerül egy textilanyagra. Így születik kezei között számos olyan design tárgy, amely egyszeri és megismételhetetlen, benne van a gyermek rajzainak üzenete, emléke. Eddig főként táskák készültek, de Edina gyártott már férfi pólókat, női felsőket és díszpárnát is.

Ízelítő a KID ART termékekből

Fotók: KID ART kollekció >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × egy =

hirdetés