A Nyelvkincstár-sorozat újabb remeke: Gyöngyi gyöngysora. Humoros meseregény kisiskolásoknak a nyelvtani alapszabályok elsajátításához

Bölcs Elekné Gyöngyi, a Nevenincs erdőben élő bájos gyöngybagoly nagyszerű mesemondó. Férje javaslatára lejegyzett egy csokorra – pontosabban gyöngysorra – való történetet. 

Hogyan kell ábécésorrendbe állni? Mi az ikes igék rejtélye? És hány igekötő kószál Doktor Pancser robotos meséjében? Találkozhatunk galaktikus jelzőkkel, óriási eldöntendő kérdésekkel, sőt még a híres varázslóval is, aki toldalékos főneveket varázsol.

Két mese között Gyöngyi kacifántos nyelvtörőkkel „kényezteti” ifjú olvasóit.

A Móra Könyvkiadó Nyelvkincstár sorozata újabb két kötettel bővült. Bosnyák Viktória humoros mesefolyamja ezúttal is a magyar nyelv szabályainak megértésében, helyes használatában, elsajátításában segíti a kisebbeket; a Gyöngyi gyöngysora c. 104 oldalas kötet szórakoztató történeteiben hat fontos nyelvtani alap kerül terítékre: az ábécérend, az ikes igék, az igekötők, a jelzők, az eldöntendő kérdések és toldalékos főnevek. Egy-egy mese között pedig nyelvtörőket találunk, melyekkel a helyes kiejtést, artikulációt és szóképzést fejleszthetik a gyerekek. Mutatunk példaként egyet:

Egy pöpec pepita papagáj pampog, egy pipec pinduri pipi pipil, egy ketrec kekec kakukk mekeg.

A Gyöngyi gyöngysora c. kötethez feladatgyűjtemény is tartozik – Csájiné Knézics Anikó állította össze -, amely az olvasástechnikai, a szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet.

A köteteket Szűcs Édua illusztrálta.

A könyv itt rendelhető >>

A feladatgyűjtemény itt érhető el >>

A Nyelvkincstár-sorozat eddig megjelent meseregényei és feladatgyűjteményei:

A sirály a király?

Amikor kivirágzott a fánkfánk

Ezt nevezem!

Elek, merre keresselek?

Két bolond százat csinál

A nagy szinonima hadjárat

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 5 =

hirdetés