Humoros mese, amely a j-s és ly-os szavak helyes használatára tanítja a kisiskolásokat. Nyelvkincstár-sorozat a Tanítók Egyesületének ajánlásával

Végre megtanul a gyerek írni, gyönyörűen, de legalább olvashatóan kanyarítja a dupla és a nagybetűket is, jól megkülönböztethetően használja az ékezeteket, s már nemcsak pontot, hanem felkiáltó- és kérdőjelet is tud tenni a mondatai végére. Mérföldkő az írás elsajátítása, de ezután jön a java: el kell sajátítani a nyelvtani szabályokat is. A j és a ly betűs szavak megkülönböztetése sokaknak feladja a leckét, hogy csak egy példát említsünk.

Bosnyák Viktória írt egy mesét, amely a j és ly betűs szavak megkülönböztetésében segíti a kisebbeket. A történet egy se nem szögletes, se nem kerek erdőben játszódik, ahová hívatlan vendég érkezik: egy sirály, aki királynak képzeli magát. A különös hírre az erdő minden állata összesereglik a bagoly odújánál, és egyre többen jelentik be trónigényüket. A bölcs madár furfangos próbatételeket eszel ki, hogy eldőljön, ki a környék jogos uralkodója. Ahogy a verseny nehezedik, egyre fogynak a versenyzők. Vajon a sirály lesz a király? A könyv szövegében ugyanígy kövér betűkkel hívják fel a figyelmet a j és ly betűs szavakra. Így, ahogy a gyerekek a történetet olvassák, a vizuális memóriájuk is működésbe lép és könnyebben elsajátíthatják a hangzók helyesírását.

– Mire végigolvasod a vetélkedő humoros történetét, tökéletesen eligazodsz majd a j-s és ly-os szavak erdejében – olvasható a kötet ismertetőjében. A könyv a Tanítók Egyesülete ajánlását is kiérdemelte, hasonlóan a Nyelvkincstár-sorozat többi kötetéhez, melyekhez feladatgyűjtemények is tartozonak.

A sirály a király? c. kötet végén 101 ly-os szó gyűjteménye található. Bosnyák Viktória testhezálló feladatot talált ki kis olvasóinak: a megadott szavak felhasználásával saját mesét találhatnak ki.

Korosztály: 6 – 9 
Kiadás éve: 2017 
Oldalszám: 88 
Illusztrálta: Szűcs Édua 
ISBN: 9789634155966 

mora.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

hirdetés