Rántott csiperke fűszeres panírban, előfőzés nélkül
A rántott gomba nem különösebben bonyolult étel, ízletes és relatíve gyorsan elkészíthető. A kedvező élettani hatásai miatt szuperélelmiszernek is nevezett csiperke egész évben kapható, többnyire ebből készül. Ezúttal egy bevált praktikát szeretnénk megosztani. A gombát panírozás előtt sokan előfőzik ecetes-sós vízben, pedig erre nincs szükség. A gomba rendkívül hamar átsül, tökéletes íze és állaga lesz előfőzés nélkül is. Ráadásul így könnyebb panírozni is, sőt, érdemes tisztítás után, panírozás előtt pár óráig szobahőmérsékleten hagyni szikkadni.
A hagyományos panír liszt, felvert sós tojás és zsemlemorzsa hármasa; a gombánál a liszt elhagyható. A felvert, sózott tojásba szárított fűszereket is keverhetsz, teáskanálnyi bazsalikomot, kakukkfüvet, lestyánt vagy akár apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.
A gomba megtisztított szára is ehető, amennyiben nem fás, nyugodtan felhasználhatod, szárával együtt panírozhatod.
A panírozás menete: a felvert, sózott, fűszerezett tojásban alaposan forgasd meg a gombát, majd hempergesd a zsemlemorzsába. A műveletet ismételd meg. (Dupla panírt kap.) Forró olajban 2-3 percig süsd.
Hagyományosan rizzsel, tartásmártással kínálják.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.