KREE’S Handmade. Szinte hihetetlen, de igaz: Krisztina különlegesen szép kiegészítői ékszergyurmából készülnek

Simkó-Olajos Krisztina KREE’S Handmade néven készít egyedi ékszereket süthető gyurmából. Olyannyira tökélyre fejlesztette a technikát, és olyan különleges, egyedi stílusban alkot, hogy szinte fel sem tűnik, hogy ezeknek a színes, stílusos kiegészítőknek gyurma az alapanyaguk. Termékfotói külön említést érdemelnek – láthatóan nagyon ügyel arra, hogy színes, formatervezett kiegészítői a képeken is tökéletesen mutassanak. Beavatott bennünket a KREE’S Handmade történetébe.

– Sok más anyukához hasonlóan én is a lányom születésekor kezdtem kézműveskedni. Kevesen tudják, hogy az ékszergyurmával való megismerkedésem egy négylevelű lóheréhez köthető, amit a szüleim kertjében sétálva találtam. Hamarosan pedig egyre csak sokasodtak a polcon a kis szerencsehozók. Ekkor jött az ötlet, hogy akár ékszer is készülhetne belőlük. Ennek kivitelezéséhez kezdtem el keresgélni egy „alapnak” való anyagot, így találtam rá a süthető gyurmára.

Nagyon megtetszett ez az egyszerű, de végtelenül sokoldalúan felhasználható anyag.
Az első hónapok kizárólag tanulással teltek, internetes videók segítségével ismerkedtem a különböző technikákkal, és esténként próbáltam a gyakorlatba átültetni a látottakat.

Aztán elkészítettem első virág és pillangó mintáimat, melyekből hamarosan megszületett az első, teljes egészében saját készítésű medál és karkötő. Eleinte nagyrészt millefiori technikával dolgoztam, és főleg virágmintás ékszereket készítettem.

A medálok, fülbevalók, de még a karkötők is teljes egészében gyurmából készülnek, festék felhasználása nélkül.

Munkám során az első perctől kezdve maximálisan törekszem az igényes, precíz kivitelezésre. Minden mintával csak néhány darab ékszer készül, azok is többnyire különböző medál formákkal.

Az általam alkalmazott technikák egy részénél a színek is véletlenszerűen keverednek, így garantáltan nincs két egyforma darab.

 

Az elmúlt 4 évben sokféle technikát kipróbáltam. Mindig akad újabb „szerelem”, az anyagban rejlő lehetőségek pedig kimeríthetetlenek. Ennek megfelelően készítek elegánsabb, vagy éppen rusztikusabb darabokat is, de a vidám pöttyös sem hiányzik a kínálatból. Egy dolog azonban közös bennük, festéket soha nem használok az elkészítésüknél.

A színátmeneteket és magát a mintát is, kizárólag a különféle színű ékszergyurmákból dolgozom ki. Ékszereim mindennapos viseletre készülnek olyan nőknek, akik hétköznap is szeretnének hordható, ugyanakkor egyedi, nem hétköznapi kiegészítőt viselni.

 

Ékszereim a kiváló minőségű alapanyagnak és a megfelelő kidolgozásnak köszönhetően nem törékenyek. Mivel festék felhasználása nélkül készülnek, színük tartós, nem fakul, nem kopik. Könnyen tisztíthatóak, könnyű viseletek.

A KREE’S Handmade Facebook oldala: facebook.com/krees.handmade 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + nyolc =

hirdetés