Színek, ékszerek: horgolt lótusz fülbevalók Enikőtől

Tankó Enikő horgolt ékszereit korábban már bemutattuk a magazinon. Enikő ezúttal két fülbevalót mutat, a kék lótusz fülbevaló szabásmintáját ismertetve. Enikő hisz a színek erejében, kedvező hatásaiban – így a kék és barna fülbevalókat színük alapján is bemutatja.

A barna a föld színe, ezért a termékenység, az anyaság, a gondoskodás jellemzőit társítják hozzá, de a barna a szorgalom színeként is ismert. Az ókorban az egyszerűséget, az alázatot szimbolizálta.

A barna karika fülbevaló gyöngyökkel díszített – viselőjét egyedivé és sugárzóvá teszi, véli Enikő. A nyitóképen látható fülbevaló színéről: a kék az égbolt és a tenger színe, megnyugvást ad. A keresztény szimbolikában az angyalok színe.

Itt látható a kék színű lótusz fülbevaló szabásmintája.

1. sor: karika fülbevaló alapra horgolunk 38 láncszemet (X-jel)

2. sor: 6 láncszemet horgolunk, ezt zárjuk 1 légszemmel (ebből összesen 5 darabot készítünk)

3. sor: 1 légszemmel kezdjük, ezután 1 rövid pálca, majd 3 egy ráhajtásos pálca, 3 láncszem, egy ráhajtásos pálca, zárásként egy légszem (ezt megismételjük a következő 6 láncszemben)

a 3-ik 6 láncszem-1 légszem,1 rövid pálca,2 1 ráhajtásos pálca,2 két ráhajtásos pálca,3 láncszem,2 két ráhajtásos pálca,1 egy ráhajtásos pálca,1 rövid pálca,1 légszem.

-a másik kettő megegyezik az első hat láncszembe horgoltakkal.

 

Remélem kedvet kaptatok, és elkészítitek! Szép napot!

tankoeniko_profil

 

Ajánló

horgolt600_400

Horgolt fülbevalók

Horgolt nyakek

Horgolt nyakdísz

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + nyolc =

hirdetés