Zsebes scrapbook képeslap szülinapra

Hogyan lehet becsomagolni a szeretetet? Írjuk le a kedvesünknek, édesanyánknak, jó barátunknak, hogy miért is értékeljük őt olyan nagyon, a listát foglaljuk annyi pontba, ahány éves! Ha ezt még egy ajándékutalvánnyal, mozijeggyel is kiegészítjük, biztosan nagy sikere lesz a meglepetésünknek!

Az alábbi scrapbook képeslapot Olvasónk, Mesi készítette.

– Kedvesem masszázsutalványt kapott tőlem a 33. születésnapjára. Az utalvány mérete 14×10 centis volt, így ebből a méretből indultam ki a képeslap készítésekor. Fehér kartonból vágtam 2 ugyanekkora téglalapot, dekortapasz segítségével a rövidebbik oldala mentén összeragasztottam őket, hogy hajtogatható legyen. Erre írtam fel 33 dolgot, amit szeretek a páromban. Maradék papírokkal és dekortapasz csíkokkal díszítettem a kártyát.

mesilap3

Ezután megcsináltam a képeslap alapját. Az utalvány és a kártya méretéhez körben hozzáadtam még 1-1 cm-t, ezt kétszer számoltam, mivel összehajtható, plusz 3 mm-t a hajtáshoz, mivel egy kis mélységet is csináltam neki, hogy szépen be lehessen csukni. Szintén fehér kartonból vágtam ki ezt a 16×24,3 cm nagyságú alapot, két helyen meghajtottam (12 és 12,3 cm-nél). Ez úgy a legkönnyebb, ha a hajtásvonalat vonalzó mellett megkarcoljuk.

mesilap2

A képeslap belső oldalára egy kis zsebet tettem fehér kartonból, melyet ferdén vágtam le. Ezt 14,5 cm szélesre készítettem, és hogy beleférjen a kettéhajtott felsorolás és az utalvány is, ennek is számoltam még 3 mm mélységet. Majd szintén megkarcoltam, hajtogattam, és így ragasztottam fel folyékony ragasztóval a képeslap belső oldalára.

mesilap1

A borító díszítéséhez 3 egymással harmonizáló színű papírt használtam. A borítóra egy színes papírt ragasztottam kétoldalas ragasztószalaggal, mely körben 5-5 mm-rel kisebb, esetemben ez 15×11 cm lett. Egy másik mintájú papírból egy 16×5 cm nagyságú csíkot tettem, a középvonalnál kicsit lejjebb. Erre került egy 6×6 cm-es fehér négyzet, rá egy 5,5×5,5 cm-es színes négyzet a harmadik színből. Magazinból kivagdosott betűkből készült a felirat, a számok fából, kartonból vagy dekorgumiból is lehetnek (ezeket hobbiboltban lehet beszerezni). Karton (chipboard) nyíllal és hatszögekkel dobtam fel a lapot, itt-ott festettem, pacáztam, végül pedig dekortapasszal és egy festett fagombbal dekoráltam.

mesilap600_400

A zsebet a borítóhoz hasonló módon díszítettem. Akinek van mini betűs bélyegzője, az pecsételheti a Boldog szülinapot! feliratot, de kézzel is lehet írni, vagy magazinból kivágni a betűket.

Készen is van! Akár boríték nélkül is átadható, önmagában is mutatós csomagolást készítettünk az utalványnak, mozijegynek.

Fotó, szöveg: Mesi

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

hirdetés