2018 színe az ultraviola, de menő lesz a sötét türkiz és a fekete is

A színek (hivatalos) világában a végéhez közeledik a lombzöld éve, és átadja helyét az ultaviolának. A Pantone cég meghatározásában az üde Greenery volt 2017 színe, 2018 pedig az Ultra Violet árnyalat jegyében telik. Hogy mennyire befolyásolja mindez az életünket, a fogyasztói, vásárlási szokásainkat? Nagy horderejű változásokkal biztosan nem számolhatunk, hiszen 2019-re jön az új színtrend. Mindenesetre az idei és a jövő évi uralkodó színek jól kiegészíthetők egymással, a lombzöld kifejezetten passzol az ultraviolához.

Az év színe általában a divatra van a legnagyobb befolyással, de hatása kiterjed a lakberendezési trendekre; irányadó mindazoknak, akik munkájuk során színekkel (is) dolgoznak.

A Pantone-t tartják a világ színfelelősének, de nem kizárólagosan ők hoznak döntést az év színéről – több vezető festékgyártó cég választ színt adott évhez, természetesen saját színskálából, köztük például a Sherwin Williams. Náluk 2018 az Oceanside – sötét türkiz – jegyében telik.

A PPG Paints festékgyártó is megteremtette az ulraviola és az oceanside konkurenciáját, ez a cég a feketét – Black Flame – részesíti előnyben 2018-ban.

 

 

Aki szereti a színeket, harmonikus színtársításokhoz keres inspirációs fotókat, remek lelőhelyre talál a Design Seeds oldalon.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 3 =

hirdetés