Levendulás fürdősó

Fürdősót is többféle módon készíthetünk. Előnyei: nem kerül többe, mint a bolti, csak természetes összetevőket tartalmaz. Ha szükségesnek érezzük, illatosíthatjuk is tiszta illóolajjal. Színezni nem szükséges, a növényektől természetes színt kap.

Milyen sót használjunk? Jó hozzá a Holt-tengeri, a Himalája, a parajdi, a wieliczkai, a tengeri, vagy a kősó. A készítési metódus egyszerű: fogjuk az összetevőket, keverjük össze, majd mozsárban a sót a növényekkel együtt törjük össze, végül adjuk hozzá az olajat/vajat. Ugyanezt a műveletet csinálhatjuk aprítógéppel is, de érdemes inkább kézzel készíteni. Ha nincs otthon mozsár, nagy kaviccsal dolgozhatunk, ezzel törjük apróra a sót és a növényeket. Akit zavarnak a fürdővízben úszkáló növénydarabkák, becsomagolhatják a sót gézlapba, papírfilterbe.

Levendulás fürdősó

Hozzávalók

tengeri só

friss levendula

kókuszvaj vagy hidegen sajtolt olívaolaj

100%-os tisztaságú levendula illóolaj (elhagyható)

Az arányok: 2 marék sóhoz 2 evőkanálnyi virág és levél, 1 púpozott teáskanál kókuszvaj vagy 1 tk olívaolaj, 1-2 csepp levendula illóolaj

 

Így készül

Fotó: Molnár Ágnes

A sót, a levendula leveleit és a virágokat összekeverem, majd mozsárban összetöröm. Hozzáadom a vajat/olajat és az illóolajat, majd mozsárban az egészet összedolgozom. Légmentesen záródó üvegben tartom felhasználásig. A fürdővízbe egy maréknyit adagolok. Drogériákban kapható teafilterekbe is adagolhatjuk: kb. 1 maréknyit tegyünk bele, majd kössük össze, s így tegyük a fürdővízbe.

A só gyorsan feloldódik, átadja a víznek a gyógynövényektől átvett hatóanyagokat. Tapasztalatom szerint általában nincs szükség a fürdés után testápolókrém használatára.

Vigyázat, az olajos fürdősós kád csúszik, legyünk óvatosak! Magas vérnyomás, más érrendszeri problémánál nem javasolt a meleg vizes fürdő.

Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

Termékajánló – 100%-os tisztaságú illóolajok >>
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 − 2 =

hirdetés