Bevált praktika otthoni kéz- és lábápoláshoz. Elektromos körömápoló szettet teszteltünk

Nem szükséges hozzá semmiféle bolti ápolót bevetni, néhány egyszerű alapanyaggal egyszerűen előkészíthetjük körömágyunkat és körmeinket az otthoni kézápoláshoz.

Hozzávalók

500 ml víz

1 evőkanál körömvirág

1 ek kamilla

1 ek levendula

1 tk mandula vagy szőlőmagolaj (de ha ezek nincsenek, bármilyen hidegen sajtolt olaj megteszi)

Elkészítés

A vizet forraljuk fel, majd öntsük a gyógynövényekre. Lefedve hagyjuk állni körülbelül tíz percig. Szűrjük le, majd adjuk hozzá az olajat.

Ebbe az olajos vízbe áztassuk be kezünket körülbelül negyed órára.

Ha ezzel az előkészítéssel felpuhítjuk a bőrt és a körmöt kézfejünkön, jelentősen könnyebb lesz annak ápolása.

Tippek az elektromos körömápoló szett használatához

scholl1

painting-1281342_640Kipróbáltuk a Scholl Velvet Smooth™ körömápoló szettet. Hogyan használjuk?

Körömápolás előtt mindig gondosan tisztítsuk meg a körmöket az ismertetett módon. Töröljük szárazra a kezünket és a lábunkat.

A körömápoló szetthez három – számozott – cserélhető fej tartozik. Az első fej segítségével a körmöket formázhatjuk. A körmök nem fognak úgy töredezni, mintha ollóval vágnánk formára, a reszelés a körmöket erősíti. A lábujjakon szögletesre reszeljük a körmöket, hogy elkerüljük a benövéseket.

A második fejet a barázdák lecsiszolására, a körmök felületének kiegyenlítésére használhatjuk. A kívánt eredmény pár másodperc alatt is elérhető, fontos azonban, hogy egy körmökön ne használjuk 15 percnél tovább a reszelőt, és a két csiszolás között hagyjunk hosszabb, 1-2 hetes szüneteket. A második fej használata után nedves kendővel töröljük át az ujjainkat. Hagyjuk megszáradni.

Az utolsó simításokat a polírozóval (3) tudjuk elvégezni. Körkörös mozdulatokat először az egyik, majd a másik irányba polírozzuk, amíg szép fényesek nem lesznek körmök. A polírozó sokkal jobban kifejti a hatását, ha körömápoló olajat használunk. A Scholl Velvet Smooth™ körömápoló olaj hét különböző olajat tartalmazó készítmény, pótolja a köröm körülötti bőrben található természetes olajokat, hidratál és kondicionál. Mindennapi használata során a körmök visszanyerik természetes ragyogásukat.

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállításunk

Természetes körömápolás: japán manikűr, nőknek, férfiaknak

Természetes körömápolás: japán manikűr, nőknek, férfiaknak

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 12 =

hirdetés