Lila Lótusz. Krisztina különleges bőrbarát és illatos főzött szappanjai. Hobbinak indult, hivatás lett

hirdetés

Krisztina Fóton él, végzettsége szerint vegyész. Néhány éve kedvtelésből kezdett szappanokat készíteni. Hobbinak indult, de – ahogy ő fogalmaz – szuper sebességgel nőtte ki magát és mára szinte teljesen betölti az életét. Gyönyörű dombornyomott, mintázott és forma-szappanokat készít. A különleges kézműves szappanok Lila Lótusz néven váltak ismertté. 

A kezdetek

– Állandó késztetést éreztem az alkotásra, mindig volt valami hobbim. Decoupage, gyöngyfűzés, varrás, de egyiket sem éreztem igazán a magaménak. Aztán négy évvel ezelőtt egy kedves barátom megismertette velem a szappankészítést. Elbűvölt a szappanok világa, a rengeteg természetes alapanyag és technika, amellyel krémesen habzó csodákat lehet alkotni – meséli Krisztina.

Eleinte csak a kíváncsiság hajtotta. Magának szeretett volna olyan szappant kikísérletezni, ami megfelelő az érzékeny bőrének.

– Hónapokig csak olvasgattam a cikkeket, a fórumokat, majd összeállítottam a saját receptemet, és elkészítettem az első szappanomat. Ekkor már tudtam, hogy nem ez lesz az utolsó, nincs megállás. Három-négy nap múlva kivettem a formából, és a 6 hét érési idő letelte után kipróbáltam. Szuper volt! Imádtam, mert magam válogattam az alapanyagokat, alkottam meg a receptet. Ezzel el is indult a lavina. Minden szappant először én próbáltam ki, csak utána ajándékoztam a családnak, barátoknak.

Nagyjából egy év után már látszott, hogy nem elég a hobbi készítési státusz; hivatalos útra kell lépnem, mert egyre többen szerettek volna vásárolni tőlem szappant.

Miért Lila Lótusz?

Ezt a szappant (bal oldali) az elsők között készítettem, ez ihlette a lila lótusz nevet.

Közben elkezdtem megismerkedni a meleg eljárással, melynek során 2-3 órán keresztül főzzük a szappant, így formába öntés után akár rögtön használható. A főzés végén teszem hozzá a plusz tápláló olajat, így tudom irányítani, hogy melyik értékes olaj maradjon meg a szappanban. Ma már szinte csak ezzel a módszerrel készítek szappanokat. A főzött szappant nehezebb mintázni és figurás formába tenni, ezért is tartják – szappanos körökben – többen különlegesnek a szappanjaimat.

Nagyon fontos a minőségi alapanyag! Minden szappanom tartalmaz extra szűz olívaolajat, mandulaolajat, kakaó- és shea vajat, kókuszolajat és selymet. A természetes selyemtől nagyon finom, krémes habja lesz a szappannak.

Krisztina kedvenc szappana

Kizárólag természetes alapanyagok kerültek bele: citromfű és kubeba illóolaj, kárminnal és karotinnal színeztem. Több szappanomhoz használok kozmetikai pigmentet, mica port – ezeket használják szemhéj púderekhez -, ezektől kapnak szép aranyló fényt a szappanok. 

Szívmelengető érzés, hogy ennyien szeretik a szappanjaimat, s hogy inspirálok másokat. 

Lila Lótusz szappan a Facebookon >>

 

Meseszép szappantartók, fogmosópoharak Mákvirág műhelyéből. Vegyész, aki a szappankészítés és a kerámiázás által teljesedett ki

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás
  1. A lótusz véletlenül is beszédes név, mert szimbólum. Szeretem a magas minőséget, az esztétikát mint szépet és egészséget is, és persze a természeteset, össze is tartoznak a fogalmak. És mindenek előtt a mindezekre törekvő tehetséges és kreatív embereket. Gratulálok és örülök a sikerének.

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás