Meseszép szappantartók, fogmosópoharak Mákvirág műhelyéből. Vegyész, aki a szappankészítés és a kerámiázás által teljesedett ki

Krisztina Fóton él, végzettsége szerint vegyész. Néhány éve kedvtelésből kezdett szappanokat készíteni – különleges kézműves szappanjai külön cikket érdemelnének. A szappanoknak köszönhetően tért vissza kedvenc gyermekkori hobbijához. Különleges kerámia szappantartókat álmodott meg. Talált egy kis kerámia műhelyt, ahol rendszeresen alkothatott, s  elkezdett kísérletezni. A kísérletezés olyannyira jól sikerült, hogy ma már a szappankészítők között fogalommá vált a Mákvirág Kerámia: ebben a kategóriában a legszebb kézműves kerámiák között tartják számon színes, mintázott szappantartóit és fogmosópoharait.

– Az első találkozás, pontosabban az újbóli találkozás az agyaggal fantasztikus élmény volt. Tudtam, hogy megérkeztem. Végtelenül hálás vagyok a segítségért, amit kaptam az indulásnál. Rengeteg kísérletezés és munka van mögöttem, három éve készítek kerámiákat, s minden kemencenyitás egy csodás meglepetés – mondja Krisztina, aki ma már saját műhelyében állítja elő a fürdőszobai kiegészítőket. Feladta az alkalmazotti létet, igent mondott a szabad alkotásnak. – Még bontogatom a szárnyaimat, keresem a saját formavilágomat – említi.

– Miközben az agyagot formálom, folyamatosan alakulok én is. Az alkotás terápia is, kizökkent a mindennapokból – páratlan élmény, hogy képes vagyok létrehozni valamit. Alkotóként lenyűgöz a szappan és a szappantartó kapcsolata, igyekszem ebben is a harmóniát megteremteni.

Mákvirág kerámiák

Ízelítő Krisztina munkáiból. Nemcsak szappantartókat és poharakat készít, hanem függődíszeket, dísztárgyakat, és egyedi lakberendezési kiegészítőket is. 

 

 

Facebook: Mákvirág Kerámia-PoppyCeramics 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + tíz =

hirdetés