Ajándéktasak, illatpárna szép pamutszövetből varrás nélkül. Kreatív díszcsomagoláshoz is ajánljuk

A mintás pamutszövetek, maradék anyagok felhasználhatók illat- és levendulazsákhoz, ajándéktasak is készíthető belőlük, varrás nélkül. Textileket díszcsomagoláshoz is használhatsz csomagolópapír helyett.

Szükséges anyagok, eszközök

Pamutszövet (nem nyúlik)

Cikk-cakk (vagy cakkozó) olló

Kétoldalas ragasztószalag

Díszítők: kötözők (hasított bőr, viaszolt pamutzsinór, textil szalagok), fagyöngyök, színes matricák, washi tape ragasztószalag stb.

Tömőanyag – dekorvatta (illat- és levendulazsákhoz)

Ha levendulapárnát készítenél: az anyagot vágd cakkozó ollóval megfelelő méretre. Két egyforma lapot vágj ki (ha elég éles az olló, az anyagot hajtsd össze, így a két lapot egyszerre ki tudod vágni, és pontosan össze tudod majd illeszteni). Kétféle anyagot is használhatsz egy illatpárnához. A dekorvatta közé helyezz szárított levendulavirágot, apróra vágott levendulaszárat, morzsolgasd, majd formázd. Az anyag belső 4 oldalának széleire rögzítsd a ragasztószalagot, helyezd bele a levendulás tömőanyagot, majd a illeszd  a ragasztócsíkra a másik textillapot. Tetszés szerint díszítheted.

Ha tasakot szeretnél, a kivágott textillapok az alsó és két oldalát ragaszd össze, az egyik oldalát hagyhatod hosszabbra, így rá tudod majd hajtani. 

Itt láthatsz változatokat:

Kísérletezz bátran, varrás nélkül is kreatívan hasznosítható a textil.

Ötlet, fotók: decor8 Holly

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × egy =

hirdetés