Állj ki az egészségedért, mondj nemet az ülőmunkára! Újhullámos íróasztalok, melyek mellett állva (is) dolgozhatsz

Betegre üljük magunkat, derül ki számos tanulmányból. A keringési zavaroktól, az emésztési problémától, a csípő- és derékfájdalmakon, lábduzzanaton át a kóros elhízásig sok betegség írható közvetlenül vagy közvetetten a mozgásszegény életmód számlájára. Az ülőmunka kényelmes, de cseppet sem egészséges, a számítógép előtt csak a szemek és az ujjak dolgoznak (meg persze az agy), a többi testrész pihen, punnyad. Kollégáinkon előbb észrevesszük, mint magunkon, hogy milyen rossz a testtartásuk ülő helyzetben, ráadásul ez előbb-utóbb a mozgáson is meglátszik.

Sok embernek lenne szüksége rá, mégis kevesen hallottak róla, pedig létezik egy jó megoldás a hosszas ülőmunka kiküszöbölésére: választhatunk álló és állítható magasságú íróasztalt is. A hagyományos irodai vagy számítógépes munkát végzőknek jelenthet alternatívát, bár kreatív tevékenységekhez is optimális.

Egyedi igény szerint asztalossal is készíttethető álló íróasztal, de jó néhány bútorgyártó kínálatában is fellelhető. Ha lelkes vásárlója vagy a legnagyobb ázsiai webáruháznak, körülnézhetsz itt is >>

Fotó: www.futurabit.com

Fotó: www.hermanmiller.com

Fotó: www.bdiusa.com

Az állítható magasságú íróasztalok gyerekeknek is praktikusak, léteznek olyan modellek, melyeknek a lába (váza) 66 centimétertől egészen 131 centiméter magasság emelhető. 

Az ún. ülő íróasztalok változatosak, de egyre nagyobb a kínálat az álló és állítható változatokból is. Az álló íróasztalok hátránya, hogy nem állíthatók ülő magasságúra, de ezek is jól kihasználhatók. A képeken látható álló íróasztal sok rekeszes polcos tároló is egyben, sok apróságot képes elnyelni otthon és irodában is. Az asztal a teirodad.hu irodabútor és forgószék webáruház egyik terméke, többféle színben (svájci szilva, juhar, cseresznye, calvados, bükk) rendelhető. Magassága 120 centi, szélessége 80 cm. 

Ugyanez az asztal polc nélküli változatban is elérhető, az ára kedvezőbb >>

S ha már az ár szóba került: az álló íróasztalok nem éppen olcsók, ezt a svéd lakberendezési áruház árai is tükrözik, az IKEA is forgalmaz többfélét. A teirodad.hu termékét ismerjük, sokféle minőségi íróasztalt forgalmaznak, érdemes náluk körülnézni.

Az álló íróasztalok természetesen nem kényszerítenek folyamatos állásra – az a másik véglet lenne -, állítható magasságú vagy magasított székekkel jól kiegészíthetők. Újhullámos megjelenést kölcsönöznek dolgozószobának, home office-nak, irodának, s mindazoknak, akik számítógép, laptop előtt ülve töltik munkaidejük, napjaik nagy részét.

Ui. Mi a szerkesztőségnek nevezett kis irodában elkezdjük bevezetni; nem tudjuk egyelőre, mennyire kényelmes (és inspiráló) asztal mellett álldogálva vagy bárszéken ülve cikket írni, szerkeszteni, de beszámolunk majd a tapasztalatokról. 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − három =

hirdetés