Ásványkövekkel kirakott képkeret – folyami, tengerparti kaviccsal is mutatós

A képkeretre kerülő ásványkavicsokat egy ismerősünktől kaptuk, gyűjteményét régóta egy üvegedényben tartotta. Olyan dekortárgyat szeretett volna, amit kitehet a falra, s így a kövek mindig szem előtt lehetnek. Adta magát az ötlet: egy egyszerű képkeretet díszítettünk velük. Apró folyami, tengerparti kaviccsal is kivitelezhető természetesen. Korábban tengerparti nyaralás során összegyűjtött kavicsokból készítettünk hasonló képkeretet – ezt is megmutatjuk.

A kavicsok természetes szépségükben is mutatósak, (szerintünk) felesleges színezni őket. Természetesen színes kavicsmontázs is készíthető – ez esetben színes akril spray-t célszerű használni festéshez. Az alábbi fotón látható képkeret nagyjából tíz éve készült – akadnak szépséghibái, de egy kavics sem potyogott még le róla. A képkeretbe tengerparti képet tettünk – ahonnét a kavicsok származnak (Adria).

Csiszolt ásványkövekkel némileg nagyobb izgalmat jelentett, reméltük, hogy a végeredmény mutatós lesz (bátorított a tudat, hogy a ragasztóanyag száradás után, ha nem is egyszerűen, de eltávolítható a felületükről).

Egy egyszerű, 10 x 15 centis fotóhoz megfelelő fa képkeretet díszítettünk velük. A fát olajbázisú arany színű festékkel alapoztuk, majd száradás után ragasztópisztollyal illesztettük a helyükre a különböző méretű, formájú és színű ásványkavicsokat.

Fotó: Életszépítők

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállításunk

tengerparti600_400

Emléküvegek: egy darabka tengerpart

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =

hirdetés