Dekortárgyak nagy szívvel, sok színnel: modellgipszből formált, festett falióra

Ha a nyitóképen látható falióráról többen azt gondolják, hogy dekupázstechnikával készült, az az alkotónak – Csesznák Verkának – nem feltétlenül veszi el a kedvét, hiszen dekupázzsal is különlegesen szép dekortárgyak készíthetők, a szalvétára nyomott minták művészi jelleget sugallnak. Ebben a faliórában azonban jóval több hozzáadott – művészi – érték és munka van, hiszen Verka kilónyi modellgipszből formázta, a motívumot maga skiccelte az alapra, majd megfestette. Máris másként nézünk rá, ugye?

Verka kezei közül naponta kerülnek ki szebbnél szebb alkotások, sokféle műfajban mozog otthonosan – varrva rajzol, vagy ékszereket készít egyedi, festett medállal -, de bármihez is nyúl, a stílusa beazonosítható. Érdemes róla megemlíteni: Szentendrén Pirk László és Paizs Péter magántanítványaként sajátította el a rajzolás, festés alapjait, tehetségét később az Ars Hungarica Művészeti Szakközépiskola Grafika szakán bontakoztatta, végül a Kaposvári Egyetem Rajz-Vizuális kommunikáció tanári szakán diplomázott. Művészi igényű dekortárgyai SZÍNházikó néven Facebook oldalán is megtekinthetők.

Képekben: így készült az orchideás falióra

A falióra alapja fehér, levegőn száradó modellgyurma, amit Verka kinyújtott, formára vágott, lyukat képezett az óraszerkezet helyén, majd megszárította.

Akrilfestékkel alapozta,

Végül megfestette és a cserepet szalaggal – ragasztva – díszítette.

Sokféle stílusú óraszerkezet kapható, ezek különösebb nehézség nélkül felszerelhetők a különféle alapokra, csak ki kell lyukasztani.

Verka modellgipszből készült dekortárgyairól érdemes tudni: nemcsak dekoratívak, de nagyon strapabíróak is. Az összeállításban bemutatott falióra 1-1,5 centi vastag.

Ajánló

Modellgipszből készíti dekoratív táblácskáit Verka

Terrakotta örökmézesek, varrógépes rajzok, akvarell medálok | SZÍNházikó

SZÍNházikó a Facebookon

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + kettő =

hirdetés