Élő dekoráció a falra! Kövirózsák, pozsgások képkeretben. Hogyan készül?

Szereted a virágokat, de nincs elegendő helyed, hogy cserepekben neveld? Képek helyett akár egy egész kertet is bekeretezhetsz és felfüggesztheted a falra. Útmutatónkban kövirózsakép készítéséhez adunk segítséget.

Ha vannak kövirózsáid, pozsgásaid, törj le róluk kis növedékeket úgy, hogy a száruk legalább 0,6 cm hosszú legyen. Természetes élőhelyükről is gyűjthetsz kövirózsákat. A bujtásokat néhány napra tedd hűvös helyre, hogy a végük kiszáradjon és megkérgesedjen. Egy 15 x 30 centis képkerethez nagyjából 60 darabra lesz szükséged.

5 centi vastag és 5 centi széles lécből vágj 4 darab 30 centi hosszú darabot, ezekből készítsd el a keretet. A keretre erősíts sűrű dróthálót (a fotón látható kerethez 1,27 centi lyukméretű dróthálót használtak). Ha szükséges, az illesztéséhez tegyél borítást, hogy ne látszódjék. Ha van profi asztalos a családban, ismeretségi körben, vájatot is kialakíthatsz a kereten, s ebbe csúsztathatod a hálót, így rejtve maradnak a levágott élek. A keret hátuljára tűzz, vagy szegezz egy 30 x 30 centis kültéri furnérlemezt.

A keretbe tölts nedves földet és az ujjaiddal dolgozd át a hálón.

Ezután szúrd a bujtásokat a hálón át a földbe.

A keretet a lakás egy hűvös és világos részén helyezd el, amíg gyökeret eresztenek a palánták. Az ültetés után 7-10 nappal kezdd el öntözni.

Amikor már biztosan meggyökereztek – ez 4-12 hetet is igénybe vehet – állítsd fel a keretet, méghozzá olyan helyre, ahol a reggeli napsugarak, vagy szűrt fény éri. Nagyjából minden 7-10. napon öntözd. Ilyenkor természetesen vedd le a falról, fektesd le, kevés vízzel locsold meg. Hagyd a földet száradni, mielőtt újra felakasztanád a keretet a falra.

Forrás: sunse.com Nyitókép: floragrubb | Fázisfotók: Thomas J. Story

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + három =

hirdetés