Madáretető italos kartondobozból

hirdetés

Italos kartondobozból készítettünk madáretetőt. Nagyobb gyerekek önállóan is kivitelezhetik.

A doboznak jól fedő festékkel adj tetszés szerinti színt. Mi a fekete szín mellett döntöttünk, hogy a madáretető ne ríjon ki túlzottan a környezetéből. Fekete krétafestéket használtunk – egy rétegben is kiválóan fed -, de akrilfesték is megfelelő erre a célra. A festéshez egy egyszerű trükk: sima háztartási szivacsra nyomj mogyorónyi festéket, majd laza ütögetős mozdulatokkal fedd be vele a dobozt. 

Hagyd a festéket megszáradni. 

Szikével vagy éles késsel vágj egy-egy nyílást a doboz alsó részén. A dobozba kerül a madáreleség, ezért figyelj arra, hogy az alján maradjon elegendő tárolóhely a magoknak (4-5 centi mélységet hagyj a doboznak).

A tetőre ragassz vékony faágakat ragasztópisztollyal. Jó, ha a madarak rá tudnak állni az etetőre, ezért az egyik nyílásnál gondoskodhatsz kapaszkodóról (hosszabb, vastagabb faág megfelelő erre a célra).

A madáretetőt célszerű fedett fixen rögzíteni, így csapadékos időben nem ázik szét, nem fújja el egy nagyobb szél.

Ötletek a Pinteresten >>

Fotó: littlepeanutmag.com

Nyitókép INNÉT >>

Madárbarát erkély. Saját kezűleg is eszkábálhatunk etetőt a madaraknak

Fáznak, éhesek. Mivel etessük télen a madarakat?

hirdetés

Mesterházy Mónika

eletszepitok.hu alapító

2013. február 14-én indítottam útjára az eletszepitok.hu-t. Végzettségem szerint szociális munkás, mentálhigiénés szakember vagyok, újságíró, kiadványszerkesztő, intézményi kommunikátor.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés