Lámpafelújítás: így készült a csipkebúra

hirdetés

A Beautiful Mess weboldalon – Elsie és Emma népszerű életstílus blogján – találtunk az asztali csipkelámpára. A vintage stílus kedvelőinek ajánljuk elsősorban; de – az eklektika jegyében – akár modern, nőies enteriőrben is jól mutat. Régi, kopottas lámpatestre bolhapiacokon tudunk szert tenni, lámpaernyőhöz szükséges kisebb horgolt terítőket is keresgélhetünk piacokon és second hand üzletekben, de talán otthon is akad néhány feláldozható darab.

Így készült

1. A régi lámpaernyőről lefejtették a szövetet

2. A lámpaernyő fém vázát alaposan megtisztították

3-4. A lámpaernyőről lefejtett textil alapján méretezték az új csipkebúrát, 11 különböző nagyságú és formájú horgolt- és csipketerítőt összeöltötték, az anyagok közötti réseket szabadon hagyva

Végül a csipkét fehér hímzőfonállal a fém vázra erősítették.

Különleges, egyedi darab, estkénként bekapcsolva különleges árnyjátékot (hangulatot) ad, megjelenik a falon a csipke mintázata.


Fotók: abeautifulmess.com

 

Ajánló

Kreatív újrahasznosítás: Ági régi lámpaernyőknek készít új ruhát
Újrahasznos bringadizájn: lámpák fogaskerékből, küllőből, féktárcsából
Csipkével díszített lámpaernyő
– ismertetjük a készítési folyamatot!

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés