Természetesen szép: színes betűdekoráció préselt virágokból. Ajándékba is elkészítheted! Videós ismertető

Természetes, dekoratív, egyedi: mutatunk egy remek videót, amely bemutatja, hogyan készíthetsz betűdekorációt préselt virágokból. 

A virágok, növények egy része remekül tartósítható préseléssel, szárítva is megőrzik a formájukat, a színüket. Begyűjtés után azonnal érdemes préselni, vagy ha ez nem megoldható, felhasználásig tegyük vízbe a növényeket. A virágok vastagabb, nehezebb könyvben szépen préselhetők, zsírpapírt feltétlen ajánlott használni, hogy a könyv lapjai ne legyenek foltosak. Préselés előtt rendezzük el a virágot a papírlapon, hogy kilapítva minél szebb legyen, de a szirmok külön is préselhetők, száríthatók. Hagyományos (nem fényes) újságpapírt is használhatunk préseléshez, ez esetben tegyünk az újságra nehezéket. A virágok meleg, száraz helyen 1-2 hét alatt kiszáradnak.

A préselt virágokat ragasszuk semleges színű kartonra; óvatosan járjunk el – célszerű csipeszt használni -, mert a kiszárított növény sérülékeny. A betűdekorációhoz az apróbb virágok, szirmok, levelek illenek leginkább. A növények White Glue hobbi ragasztóval rögzíthetők a kartonra, a folyékony ragasztóból kis mennyiség elegendő, vékony, puha ecset segítségével vihető fel a felületre.

Az alábbi videón látható a folyamat – Robert Mahar mutatja be. Érdemes a YouTube csatornáján körülnézni, remek DIY-ötletei vannak.

Préselt virágokból másmilyen falikép is készíthető:

Ötlet: KIN community >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három + tizennyolc =

hirdetés