Kreatív ajándékcsomagolás: karácsonyi stencilekkel mintázott csomagolóanyagok

Egyszerű háztartási csomagolópapír is dekoratív csomagolóanyaggá lényegülhet, tetszés szerint mintázhatjuk stencillel. A papírzacskók és a papírtáskák környezetbarát, természetes csomagolóanyagok, melyeket szintén könnyen és gyorsan egyedivé tehetünk. Mutatunk néhány stenciles ötletet ajándékcsomagoláshoz.

Karácsonyi stencil, magyar felirattal. A kerek stencil alkalmas torta dekoráláshoz is, megszórhatjuk porcukorral vagy kakaóporral. Ezen túlmenően, természetesen festhetünk vele bármilyen felületre. Mi háztartási csomagolópapírt és papírtasakot mintáztunk vele, karácsonyi ajándékokhoz.

A stencil használata roppant egyszerű. Saját tapasztalatból kiindulva előfordulhat, hogy az első használat során nem lesz tökéletes a végeredmény. Gyakorlott stencilezők ismerik a mintázás csínját-bínját, a rutintalanabbaknak jól jöhet néhány hasznos tipp.

A legjobb, ha sűrű festéket használunk – a tempera kiváló (matt) papír mintázásához. A temperából mogyorónyi mennyiséget nyomjunk egy kis lapos tálba. A festéket leheletvékony rétegben, lehetőleg ne ecsettel, hanem szivaccsal vigyük fel a felületre. Arcfestéshez használatos kör alakú nyeles szivacsot éppúgy használhatunk, mint sminkszivacsot, de ha egyik sincs épp kéznél, gyári új, száraz mosogatószivacs is megfelelő. Ügyeljünk arra, hogy a festékből – egyenletesen – jusson mindenhova, a festékes szivacsot gyors, ütögető mozdulatokkal vezessük végig a stencilen. Ha túl sok festéket használunk, a minta maszatos lesz.

Kedvünk szerint váltogathatjuk a mintákat.

A fehér papírtasak mintázásához arany színű temperát használtunk

 

Talpas papírzacskó hóemberes mintával

 

Színes kenderzsineggel díszítve

A zsinórfüles fehér papírtáska feliratozása nem lett tökéletes (homogén), a kelleténél több festéket használtunk, de így is jól mutat.

A karácsonyi kis hópehely stencil szettel az ablakot is díszíthetjük fehér temperával (nagyon kevés festék, szinte száraz szivacs is elegendő a látványos minta elkészítéséhez).

A Decor Labor karácsonyi stenciljeit használtuk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × három =

hirdetés