Nyakláncot saját kezűleg! Színes kiegészítő: zsinórra fűzött gyöngyök

Vékony natúr vagy színezett kenderzsinegre, viaszolt pamutzsinórra fűzhetünk a fotón látható módon színes gyöngyöket. Látványos kiegészítő.

Hogyan készül?

Vágjunk 5-10 szál egyforma hosszú részt a zsinegből. (Mi öt szálra fűztünk gyöngyöket. A hossza lehet nyakba simuló, középhosszú, de hosszú lógós nyakláncként is jól mutat.)

Az egyik végére kössünk csomót (ha hosszabb nyakláncot készítünk, nem szükséges ékszer alkatrészt, záróelemet használni).

A gyöngyök a nyaklánc első részére kerülnek; a gyöngyökkel kirakott középső rész egyik oldalsó részére is kössünk szoros csomót.

Kezdjük felfűzni a gyöngyöket szálanként. A gyöngyök különböző távolságra helyezkedjenek el egymástól, minden gyöngy után kössünk egy egyszerű csomót. Többféle méretű gyöngyöt használhatunk – mi kétféle méretű színes gömbgyöngyöt használtunk (1 cm, 7 mm).

gyongyekszer5

Ha az összes szálra felfűztük a gyöngyöket, fogjuk össze a szálakat lazán és kössünk rá szoros csomót.

A szabadon álló zsinegeket vágjuk le, csupán három szálat hagyjunk meg (ha hármas fonást szeretnénk).

Az első lépésként kötött külső csomót a fonás előtt vágjuk le, majd fonjuk össze a három szálat mindkét oldalon, egyforma hosszon, hogy a nyaklánc szimmetrikus legyen. A fonást szoros csomóval zárjuk. A szabadon álló három szálat fogjuk össze, a nyakláncot ún. bőrvég vagy szalagvég záró elemmel zárjuk (ékszer alkatrészt forgalmazó üzletekben kapható), vagy, ha hosszabb és átfér a fejen, egyszerűen kössünk rá egy csomót.

Kapcsos karkötőt is készíthetünk hasonló módon, és fülbevalót is, különböző méretű zsinegek felhasználásával, a szálakat megfelelő fülbevalóalapra rögzítve.

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállítás

Kézműves drótékszerek: ásványgyöngyökkel díszített életfa medálok

Kézműves drótékszerek: ásványgyöngyökkel díszített életfa medálok

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + hat =

hirdetés