Hinta tipegőknek beltérre, kültérre. Készítési útmutató házi kivitelezéshez

Tipegők számára ideális ez a hinta, ami akár a lakásban is elhelyezhető a mennyezetre rögzítve – erős rugós akasztóval ellátva a kicsi rugózni is tud benne.

Házilag is kivitelezhető – a finn Pinjacolada weboldalon találtuk a készítési útmutatót.

Szükséges anyagok 1-3 éves gyerkőcre méretezve

Dekoratív és erős bútorszövet – mivel két rétegben használjuk, a szövet egymással harmonizáló, más-más mintájú, de egyező is. Méretei: 98 x 30 (2 db), 106 x 30 cm (2 db)

430 cm szegőszalag

ülőkének 1 méretre vágott furnérlemez (méretei: 4 mm vastag, 28 x 28 centi)

2 x 250-400 cm minimum 5 mm vastag hintakötél (a hosszát befolyásolja, hol helyeznénk el – barkácsüzletekben beszerezhető)

4 db 34 centi hosszú, 2 cm átmérőjű fa henger, a széleitől 2 centiméterrel átlyukasztva (a kötél rögzítéséhez)

Készítési folyamat

Az 1. számú képen szereplő mintának megfelelően kivágjuk a hinta két alapját kétszer az anyagokból. Az azonosakat a szegőszalaggal együtt összevarrjuk. Ezt követően a 2. számú képnek megfelelően keresztbe fordítjuk egymáson a két lapot, és az ülőrészen 3 oldalon levarrjuk.

A képpel ellentétben mi a másik oldalon javasoljuk a levarrást (azaz a két oldalán, valamint az elején), mert ha kicsit elmozdul és kilóg a furnérlemez, így nem érintkezik a gyermek lábával. A furnérlemezt a nyitott oldalon becsúsztatjuk a helyére.

A negyedik oldalt ezután sem célszerű levarrni, mert így mosható marad a hinta. A kereszt alak mind a négy végén 10-10 centimétert visszahajtunk, és ott varrjuk le, ahol még kényelmesen becsúsztatható a fa henger, valamint a szélén is, hogy ne lebegjen az anyag. A kész hintát a képen látható módon készre szereljük.

A hintát kibélelhetjük puha párnával, hogy kényelmes legyen a gyermeknek.

Ötlet, fotók: Pinjacolada 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 18 =

hirdetés