Kreatív album nyári emlékeknek. Ötletek kézi és digitális scrapbook készítéshez

A világszerte népszerű scrapbook technikával egyedi képet, füzetet vagy albumot készíthetünk többek között a nyári élményekről is.

Scrapbookhoz rengeteg apróság felhasználható díszítőelemként, olyan dolgok is, melyek eredetileg nem dekorációs célokat szolgálnak. A technika mára komoly kreatív üzletággá fejlődött, ezt jelzi, hogy webáruházak tucatjai kínálanak különféle scrapbook kellékeket. Scrapbookhoz persze elegendő csak az alapokat beszerezni, például egy egyszerű albumot vagy rajzlapfüzetet, ragasztót, és vegyes technikával (festés, írás, rajzolás, varrás, dekupázs, ragasztás stb.) tetszés szerint dekorálhatjuk. Mutatunk néhány ötletet.

Nyári filmélmények – albumba rendezett mozijegyek

Változatok oldalrendezéshez

Tipp

A kézzel készített scrapbook meglehetősen időigényes elfoglaltság, nem mindenki érez kedvet hozzá vagy nincs elegendő ideje rá. A különféle scrapbook tervező-készítő számítógépes programokkal sokkal gyorsabban összeállítható egy-egy kép, melyek nyomtatásban is jól mutatnak, de digitális formában is megőrizhetjük őket a számítógépen vagy adathordozón. A programok között találunk ingyeneseket és fizetőseket is. Mobileszközökre (okostelefon, tablet) optimalizált scrapbook-készítő (ingyenes és fizetős) alkalmazások között is válogathatunk.

Fotó: Google Play

Fotó: Google Play

Fotó: Google Play

Nyitókép: Kelly Moore A Beautiful Mess 

hirdetés 

hirdetés 

 

Könyvajánló

Budaházi Brigitta: Ajándékok scrapbooktechnikával

A scrapbooktechnikát kedvelők száma is jelentősen megnőtt Magyarországon. Bízunk benne, hogy ezzel a kiadvánnyal is hozzájárulunk ahhoz, hogy minél többen megismerjék és megkedveljék ezt a tevékenységet, és ahhoz is, hogy könyvünk hatására még több scrapbooktechnikával készített ajándék készüljön.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

hirdetés