Virágos kézitáska karika táskafüllel, készítési útmutatóval

Táskát varrni nem is olyan nehéz! Legalábbis azoknak, akik egy kicsit konyítanak a szabás-varráshoz, és persze amennyiben egy egyszerű, egyrekeszes vászon kézitáskáról van szó. Előnye, hogy bármilyen nekünk tetsző vászonanyagból elkészíthető – ízlésünkhöz, ruhatárunkhoz alakítva. Réka (Katbo) készítési útmutatója.

Kiszabunk 2 darab 40 x 50 cm külső vászonanyagot és 2 darab 40 x 50 cm belső vászonanyagot. Ha mindkét anyag tetszetős, akkor kifordítom-befordítom táska lesz belőle. A téglalapot keresztben kezeljük; tehát a karika rész, illetve az alja az 50 cm.

Az egyik 50 centis részt végigvarrjuk. A rövidebb oldalakon kimérünk 20-20 cm-t, és a levarrt 50 centis oldal irányába levarrjuk. Felhajtjuk az anyagot a béléstől, majd összeillesztjük a két lapot.

Nagy lapostányér segítségével megrajzoljuk az íveket…

…a bélésanyagon helyet hagyunk a kifordításhoz, a külső textilen is megrajzoljuk az íveket, csak a már meglévő varrásig varrunk, a felesleget levágjuk.

Miután kifordítottuk és levasaltuk az éleket, a szélétől 5 cm-re húzunk egy segédvonalat, ami a karika bevarrásában segít. A karikákat én zipzárvarró talppal varrom be.

Táskafület itt tudtok beszerezni >> Jelenleg háromféle karikánk van: fehér, fekete, fautánzat.

katboreka_portreSok sikert! Katbo

Ui. Ha kérdésetek van a készítéssel kapcsolatban, tegyétek fel kommentben, Katbo válaszol rá.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 − hét =

hirdetés