Kreatív újrahasznosítás: ceruzatartó konzervdobozból

Ceruzáknak, tollaknak otthon fellelhető alapanyagokból készíthetünk dekoratív asztali tárolót. Filléres újrahasznosítás, a ragasztó árából kijön.

Érdemes gyűjteni a fém konzervdobozokat; külső oldala bármilyen jó tartású textillel bevonható. Használaton kívüli – elasztikus – farmernadrágot hasznosítottunk újra; végül a dobozt kézi varrású bohém filc kitűzőkkel díszítettük. Az asztali tárolók kisiskolás fiú íróasztalára készültek.

A farmernadrágból a konzervdoboz méretéhez szabva szabályos téglalap formát vágtunk, a doboz magasságához mérten az alsó és a felső oldalakon 1,5-2 centit ráhagytunk.

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_1

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_1a

A kiszabott anyagra fektettük a dobozt; az alsó, felső részeket 1,5 centi távolságra bevagdostuk, hogy a maradék anyagot szépen vissza tudjuk hajtani – alul a doboz aljára, felül a doboz belsejébe. A doboz talpán kör formára vágott anyaggal fedtük a ráhajtásokat.

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_2

Az anyag rögzítéséhez ragasztópisztolyt használtunk. Az írószertartó tetszés szerint díszíthető, lányos, fiús változatban egyaránt. Ragaszthatunk rá gyöngyöket, apró díszítőelemeket, kitűzők is jól mutatnak a farmeranyagon.

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_3

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_4

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_5

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_6

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_7

fem_konzervdoboz_farmerrel_iroeszkoz_8

A dobozokat díszítő filc figurák – kitűzők – Budapesten, a Rongybaba üzletben (II. kerület, Margit krt. 20.) vásárolhatók meg.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

9 − három =

hirdetés