Hálás fotótéma, természet alkotta téli szépség: fagyott szappanbuborék

Repkednek kint a mínuszok? Ha igen, tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáld a jégbuborék-készítést, és megörökítsd fotón a végeredményt.

Házi készítésű vagy készen kapható buborékoldatra, buborékpálcára vagy szívószálra lesz szükség, és legalább -7 Celsius-fok hőmérsékletre. Az oldatot érdemes előtte jól lehűteni. Van, aki glicerint vagy (főleg Amerikában) kukoricaszirupot is kever az oldathoz, hogy a buborék tartósabb legyen. Olyan kellően hideg vagy fagyos felületre érdemes a buborékot irányítani, ahol „megpihenhet”. Ha elég hideg van kint, pillanatok alatt lenyűgöző mintázat képződik a buborék jegesedő felületén. 

Érdemes vele kísérletezni – minél hidegebb van, annál nagyobb eséllyel lesz sikerélményünk. A fagyott szappanbuborék hálás fotótéma, megörökíthetjük a törékeny jéggömb természet alkotta szépségét.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 3 =

hirdetés