Hálás fotótéma, természet alkotta téli szépség: fagyott szappanbuborék
Repkednek kint a mínuszok? Ha igen, tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáld a jégbuborék-készítést, és megörökítsd fotón a végeredményt.
Házi készítésű vagy készen kapható buborékoldatra, buborékpálcára vagy szívószálra lesz szükség, és legalább -7 Celsius-fok hőmérsékletre. Az oldatot érdemes előtte jól lehűteni. Van, aki glicerint vagy (főleg Amerikában) kukoricaszirupot is kever az oldathoz, hogy a buborék tartósabb legyen. Olyan kellően hideg vagy fagyos felületre érdemes a buborékot irányítani, ahol „megpihenhet”. Ha elég hideg van kint, pillanatok alatt lenyűgöző mintázat képződik a buborék jegesedő felületén.
Érdemes vele kísérletezni – minél hidegebb van, annál nagyobb eséllyel lesz sikerélményünk. A fagyott szappanbuborék hálás fotótéma, megörökíthetjük a törékeny jéggömb természet alkotta szépségét.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.