Így készíthetsz egyedi dekorgombokat!

Az előző heti Csináld magad! összeállításban egy scrapbook-technikával készült képeslapot mutattam, amelyet egyedi dekorgombbal díszítettem. Most a dekorgomb készítésébe avatlak be titeket, lépésről lépésre.

Alapnak fakorongokat használtam, amelyeknek lapos az alja. Több méretben kapható, csomagban és darabban is. Én kb. 2 cm-es korongokra dolgoztam, ez pont megfelelő a viszonylag kis méretű scrapbookos alkotásokhoz. Először is egy fehér papírra téve több rétegben lealapoztam fehér akrilfestékkel. Azért fehér papíron dolgoztam, mert kézben tartva nehéz festeni a kis mérete miatt, és ha erre rá is ragad, nem hagy nyomot.

dekorgomb2

Színes-mintás szalvétát vagy papírzsebkendőt rétegeire bontottam, a legfelső réteget használtam csak fel.

dekorgomb3

Szalvétaragasztóval lekentem a korong felületét, és a még bőven ragasztós ecsettel a közepétől kifelé haladva, simító mozdulatokkal felvittem a szalvétát.

dekorgomb0041

dekorgomb5

A szalvéta olyan vékony, hogy a széleit gond nélkül visszahajtogattam a hátoldalra, szintén ragasztós ecsettel, miután a felső felület már száraz volt. Arra vigyáztam, hogy a színoldalon ne maradjanak látható csücskök, hanem szép kör alakú legyen a gombom.

dekorgomb6

Amit nem teljesen borítottam be szalvétával, arra kivágott motívumot ragasztottam. Olyan apró volt ez a szívecske, hogy csak az ecsettel tudtam felkapni és a helyére tenni. Aztán alkoholos filccel körbe is rajzoltam.

dekorgomb0071

Amire nem került szalvéta, arra pedig írtam. Fontos az alkoholos filc, a sima elmaszatolódik. Arra is ügyelni kell, hogy a szalvétaragasztó illetve a fényezéshez használt lakk oldószermentes, vízbázisú legyen. Egyrészt az nem oldja fel a színeket, másrészt mivel scrapbookhoz használom majd, a fotók biztosan nem örülnének egy agresszív oldószerrel kezelt díszítőelem szomszédságának!

dekorgomb8

Különböző színű és mintájú gombot készítettem már így, felhasználtam többek között esküvői album díszítéséhez, nyaralós minialbumhoz és a fent említett képeslaphoz is.

mesi_profilÖrömteli alkotást kívánok! Mesi

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 3 =

hirdetés