Illúziókeltés, avagy a pandémia derűs oldala: védőmaszkok, melyek mosolyt csalnak az arcunkra

Egy éve ilyenkor álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az arcmaszk mindennapos viseletünkké válik, ráadásul olyan kötelező viseletté, amit nem hagyhatunk otthon. Ahogy megjelentek az első, házi készítési textilmaszkok, láthattuk, hogy egyre többen visznek bele kreativitást, sőt, üzleti, társadalmi üzenetek hordozójává váltak, alkalmi viselethez is igazíthatók. 

Léteznek olyan maszkok illetve maszkként viselhető csősálak, melyek meghaladják az elsődleges funkciójukat; látványuk mosolyt csal az arcokra, oldják a hónapok óta rajtunk ülő össznépi feszültséget, életörömöt közvetítenek. Amellett, hogy ötletesek, azt is kifejezik, hogy az emberek a problémákon képesek felülemelkedni, a pozitív hozzáállás és a humor gyógyír sok mindenre. Érdemes persze végiggondolni, hogy ilyen maszkokat hol illik hordani, hisz a figyelemfelkeltés, megdöbbentés, vicceskedés nem mindenhol célravezető… 

Ezek a bohém maszkok, melyeket az Etsy-ről válogattunk, arra is felhívják a figyelmünket, mennyire fontos szerepe van az érzelmek kifejezésében az arcunknak, a mimikának. Ha az arcunk szem alatti része takarásban van, nehezebben igazodunk ki másokon… Ezt jó néhány, emberekkel foglalkozó hivatás képviselője megszenvedi most, főleg azok, akik gyerekekkel foglalkoznak, ők a maszkviselést különösen nehezen viselik (vannak persze áthidaló megoldások, például a szájat láttatni engedő, átlátszó fóliával kombinált textilmaszkok és a plexi arcvédő pajzsok).

Fotó: CustomisationStation, Etsy

 

Fotó: FunkyMask, Etsy

Fotó: lushhpuppy, Etsy

Fotó: lushhpuppy, Etsy (Frida Kahlo egyik portréjának reprodukciója)

Fotó: lushhpuppy, Etsy

Fotó: lushhpuppy, Etsy (Vincent van Gogh portréja alapján)

Fotó: SignyDesignStore, Etsy

Fotó: SignyDesignStore, Etsy

 

Vegyétek komolyan a maszkviselést, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Nyitókép: AxeandCo shop, Etsy

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 2 =

hirdetés