Kipróbáltuk a kétfázisú repesztőlakkot – antik jellegű váza üvegpalackból

Széles szájú üvegpalackból antik hatású, repedezett felületű dekoratív vázát készíthetünk – csupán repesztőlakk szükséges hozzá és ecset. A többféle kiszerelésben kapható festék sokoldalúan, különböző felületek dekorálásához felhasználható. Egyszerű agyag virágcserepeket is díszíthetünk vele. Könnyű vele dolgozni, szagtalan. A festék nem fagyálló, ezért kültérre szánt tárgyak esetében ezt ajánlott figyelembe venni. Az antik hatás miatt az is megbocsátható szépséghiba, ha fedőfestéket nem egyenletesen visszük fel.

A készítési folyamat

A sűrített paradicsomot tartalmazó üvegek tökéletesek vázának.

A kétfázisú repesztőlakk

Az 1. számú festék az alapozó, fehér színű, de száradás után átlátszóra szárad. Miután a megszáradt, a 2. festékkel kell lefesteni a felületet. Száradási idő: 10-20 perc.

 

Legvégül antikoló pasztával kentük át.

Gyártói ismertető

Kétfázisú repesztőlakk 2 x 20 / 50 / 100 ml-es kiszerelésben.
Használata: felkenheti már dekorált vagy festett felületre is. Kenje fel az első réteget (2/1) a felületre, majd száradás után, kenje fel a második réteget is (2/2). Miközben a második réteg szárad, megrepedezik. Miután teljesen megszáradt a repedezett felülete, dörzsöljük be olajfestékkel, antikoló pasztával, vagy hobbi festékkel, ha bedörzsöltük a felesleget töröljük le a felületről, így szép repedezett, antik felületet kapunk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + tizenöt =

hirdetés