Biztos, hogy hulladék? Hasznosítsd újra! Egyszerűen kivitelezhető használati és dekortárgyak szerkesztőinktől

Kreatív újrahasznosítással gazdaságosan egyedi használati és dísztárgyakat hozhatunk létre. Az újrahasznosítással készült tárgyak mellett szól, hogy örömet és sikerélményt adó alkotómunkával valósulnak meg, olyan alapanyagokból, melyek eredeti funkciójukban már nem használhatók, hulladékként pedig a környezetet terhelnék. Néhány friss munkánkon keresztül mutatjuk be, hogy a háztartásban fellelhető anyagokból, tárgyakból mennyi mindent lehet kihozni.

Rendszerezéshez: cipősdobozból dekoratív tároló

A cipősdoboz sok apróságot képes elnyelni; ideális a mérete, elfér a polcon vagy a fiókban, tárolóként, rendszerezéshez nagyon praktikus. Sokféleképpen díszíthetjük. A fotókon látható változatot fekete akrilfestékkel alapoztuk, majd csipke anyaggal vontuk be. A textília eredetileg egy használaton kívül lányka felső, melynek mérete megfelelő volt a cipősdobozhoz, minimális szabást, igazítást igényelt. A csipkét csak a doboz alsó és belső részén rögzítettük ragasztópisztoly segítségével.

 

Konzervdobozból asztali írószertartó

Dekupázstechnikával alakítottuk át a fém konzervdobozt. Fehér akrilfestékkel alapoztuk (egy réteget vittünk fel); száradás után vékonyan dekupázsragasztóval kentük át a teljes felületet és egy romantikus stílusú fehér hátterű szalvéta hártyavékony felső rétegét igazítottuk rá. Finom ütögető mozdulatokkal simítottuk végig a ragasztóval átkent felületen (a felázott szalvéta könnyen szakad). Száradás után ragasztó lakkal kentük át, melytől a felülete selymes fényt kapott.

 

Papírgurigából, tojásdobozból tavaszi ajtódísz (félkész munka)

Egy centi szélesre szeletelt papírguriga, és tojástartóból kivágott tulipánformák illesztésével készíthetünk hasonló ajtódíszt. A fotón látható koszorú félkész állapotban van, ragasztás után fehér akrilfestékkel kentük át, Szalagokkal, apró díszítőelemekkel dekorálható, tetszés szerint festhető.

 

Kaviáros üvegből tűpárna

Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a dekoratív és hasznos tűpárna. Alaposan átmosott kaviáros üvegben tárolhatjuk a gombostűket. A fém tetőre halmozzunk bélésanyagot, vattát, erre pedig befőttes gumival szorosan rögzítsünk méretre vágott kerek textilanyagot. Végül kössük át szalaggal. A fotón látható változatnak nem csavarható le a fedele. A textilt széles madeira szalaggal rögzítettük az üveghez.

 

Dekupázstechnikával díszített fa teamécsestartó

gyertyatarto

 

Kapcsolódó összeállítások

Kreatív újrahasznosítás: kartondobozból dekoratív asztali tároló

Kreatív újrahasznosítás: kartondobozból dekoratív asztali tároló

Újrahasznos dekorötlet: így kreálhatunk tojástartóból pipacs csokrot!

Újrahasznos dekorötlet: így kreálhatunk tojástartóból pipacs csokrot!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

hirdetés