Kreatív újrahasznosítás: tejfölös vödörből tároló doboz

Időnként mindenki vesz nagyobb kiszerelésű tejfölt, helyes kis vödörben kapható. Amikor kiürül, többünkben felmerül a kérdést: hova tegyük, mit kezdjünk vele? Ehhez találtam megoldást a neten böngészve – tényleg érdemes néha célzottan keresgélni, szuper ötletekre lehet bukkani!

Szükséges eszközök

Fehér vagy mintás vászon anyag (felhasználástól függően)

6-7 centi széles madeira szalag

Ragasztópisztoly

Egy csomag fa ruhacsipesz

Elkészítés

Szedjük szét a csipeszeket! A rugókat ne dobjuk ki, mert azt is fel tudjuk majd használni. A ragasztó pisztollyal kezdjük el felragasztani a fél csipeszeket a vödör oldalára. Ügyeljünk arra, hogy mindig az aljára merőlegesen ragasszuk, mivel a vödör felül szélesebb.

Rajzoljuk körbe az anyagon a vödör alját és a tetejét, mérjük le az átmérőjét és számoljuk ki a kerületét (ha nem jut eszünkbe a megfelelő egyenlet, kérdezzük meg iskolás gyermekünket). Az eredmény birtokában szabjuk ki a vödör oldalát is, ez egy trapéz lesz. Az oldalát varrjuk össze, és illesszük a kisebbik körhöz, majd varrjuk hozzá. A szélesebb részre varrjuk a madeirát úgy, hogy az kifelé lesz hajtva, ügyeljünk az illesztésre!

Tegyük a bélést a vödörbe, a csipesz vájataiba tekerhetünk spárgát, szatén szalagot díszítésnek.

A csipesz festhető, pácolható, ha valaki színezni szeretné.

A megmaradt rugókból készíthetünk medált, fűzhetünk rá nagyobb lyukú gyöngyöt, fagolyót. Fűzzük fel bőrszíjra, vékonyabb szaténszalagra, és már kész is a nyaklánc!

Szöveg, fotók: Lévárdi Angelika >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =

hirdetés