Így készíthetsz nagyméretű karácsonyi csillagot papírból!

Mindössze 6 db fehér fénymásolópapír szükséges ehhez a látványos karácsonyi díszhez. Legnagyobb szélessége kb. 50 centiméter. Nagyjából egy órát igényel a kivitelezése. Gyerekeket is érdemes beavatni a készítési folyamatba, nagy sikerélményt jelent számukra az alkotás, emellett fejleszti is a kézügyességüket.

Szükséges anyagok, eszközök

6 db fehér fénymásolópapír

ceruza, vonalzó, olló, ragasztó stift, dekoratív kötöző (a felfüggesztéshez)

A folyamat képekben

A fénymásolópapírból vágj szabályos négyzet formát, majd hajts félbe.

A papírt fordíts el a képen látható módon, és mindkét oldalát vagdosd be. Ha először készíted, vagy gyerekekkel, érdemes vágás előtt ceruzával bejelölni a papírt, a vágás helyét. Minél több csíkot vágsz, annál „részletgazdagabb”, látványosabb lesz a végeredmény. Arra kell figyelni, hogy a két oldallappal párhuzamosan vágd be a papírt jobból és balról, és figyelni kell a szimmetriára is. Középen (ld. a fotón a két függőleges vonal) legalább 1-1,5 centis rész maradjon vágatlanul.

Ha ezzel megvagy, nyisd szét a papírlapot, majd kezdődhet a ragasztás. Használhatsz ragasztópisztolyt is, de a jó minőségű ragasztó stift is tökéletes.

Belőlről kifelé haladj! Illeszd össze pontosan a sarkokat, és rögzítsd ragasztóval. Minden egyes ragasztás után fordítsd meg a lapot, felváltva hol az egyik, hol a másik oldaláról rögzítsd, ragaszd a sarkokat!

Ez a látvány fogad, ha végeztél a ragasztással. Ez lesz a csillag egyik ága. Jégcsapnak is beillik ez a forma, akár már ezt is használhatod dekorációs célra!

Ha csillagot szeretnél, a folyamatot ötször kell megismételned.

A csillag összeillesztése is nagyon egyszerű: egyesével ragaszd össze a „jégcsap” alsó vagy felső csücskeit, majd ha már összeállt a csillag alakzat, a középső részeken is rögzítsd egymáshoz a „jégcsapokat” (látni fogod, hol ragasztható össze, csak egy egymáshoz illeszhető rész van).

Végül köss rá valamilyen szép kötözőt, és találj neki megfelelő helyet a lakásban!

Ez a csillagdísz többféle méretben elkészíthető.

A fénymásolópapír könnyen szakad, ezért óvatosan kell bánni a nagyméretű dísszel. Könnyen hajlítható, vékonyabb kartonlapból is elkészíthető.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 8 =

hirdetés