Nyúl Elek okleveles tojásfestőmester kalandos húsvétja. Letölthető társasjáték és négy ingyenes színező

Mesés húsvéti társasjátékot állított össze Lippai Janka kiadványszerkesztő, amelyhez nemcsak egy kedves történet tartozik, hanem négy oldalnyi ingyen letölthető húsvéti színező is. A társasjáték kinyomtatva, laminált – fóliával bevont, vízálló – játéklappal is elérhető.

A történet

Az ingyen letölthető színezőket a történetbe rejtettük kis nézőképekkel, rájuk kattintva elérhetők a nyomtatható változatok.

Nyúl Elek, okleveles tojásfestőmester – lelkes biciklista – húsvétra készülődve az erdőben szállította az egyik tojásrakományát a kerékpárjára erősített kis utánfutóba. A két nagy kosár egyikében a festetlen tojásokat, a másikban pedig a díszített, mintás tojásokat tette. Ámde történt egy kis malőr: Nyúl Elek ráhajtott kőre, elesett a biciklivel, és a tojáskái szétgurultak a puha aljnövényzetben. Ráadásul a tojásfestőmester megsérült, a lába eltört, a kezét megütötte, és nem tudta tovább folytatni a tojásfestést.

 

Ebben az igencsak kétségbeejtő helyzetben segítségére siettek az erdei nyuszigyerekek, és felajánlották, hogy megkeresik a szétgurult tojásokat, és be is festik őket. Kis puttonyokkal felszerelkezve elindultak az erdőben. Sok-sok tojást szedtek össze, találtak festett és festetlen tojásokat is.

 

A4 méretű 4 oldalas húsvéti színező – kattints rá a nyomtatáshoz!

Az út során különféle akadályokkal kellett megbirkózniuk. Időnként megjelent Mici, a rókalány, akitől féltek, pedig Mici nem akarta bántani őket, ám a nyuszik ezt nem tudták, és ilyenkor elszaladtak. Előfordult az is, hogy salátát vagy répát találtak, ilyenkor abbahagyták a keresést és jól belakmároztak.

 

Amikor köves terepre érkeztek, nagyon kellett vigyázniuk, nehogy leessenek a tojások és széttörjenek. Ha esett, el kellett bújniuk, hogy a festett tojásokról le ne mossa az eső a szép mintát.

 

A szüleik még az indulás előtt felhívták a figyelmüket, hogy vigyázzanak a Rozoga-hídnál, mert bepotyoghatnak a tojások a tóba, az erdei ösvényen pedig legyenek körültekintőek, nehogy eltévedjenek.

A kalandos út során a nyuszigyerekek végül összeszedték az összes tojást, és elvitték Nyúl Elek tojásfestő műhelyébe.

***

A társasjátékot kétféle változatban lehet beszerezni a Papírműhely boltjában, a csomag természetesen a játékleírást is tartalmazza.

Letölthető PDF formátumban itt érhető el >> 

Kinyomtatva, laminált játéktáblával itt találod >>  

Janka a játék összeállításához videósegédletet készített

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 4 =

hirdetés