Nagyszerű miniatűrök | Egy hét alatt készült el a valósághű babaház

Ha a fotókat nézzük, fel sem tűnik, hogy nem egy jó ízléssel berendezett polgári lakást, hanem egy babaházat látunk. Bohony Beatrix álmodta meg, a kivitelezés is az ő kreativitását dicséri. Ebben a babaházban minden a helyén van, lenyűgözően részletgazdag miniatűr kiegészítőkkel. Beatrix kislánya, Bojka adta az ihletet – szeretett volna egy babaházat. Szerencsés helyzetben van, mert a szülei grafikusok, dizájnerek, s nem mellékesen egy sikeres játékmanufaktúra alapítói.

– Jankának házra volt szüksége. Ez önmagában nem lett volna nagy probléma, de a házra támasztott igénye történetesen egybe esett azzal a pillanattal, amikor befejezte a Tündérboszorkány című könyvet. A történet teljesen a hatalmába kerítette, így a házépítés egyik alapfeltétele volt, hogy legyen benne könyvtár, kivehető, lapozható könyvekkel – meséli Beatrix.

Tehát Bojka adta a kezdő lökést ehhez a gigantikus, Beaxtrix szavait idézve eszement projekthez. Szerinte egy ilyen munkába normális ember akkor sem kezd bele, ha meggyőződött róla, hogy minden szükséges hozzávaló a kellő mennyiségben rendelkezésre áll.

– Azzal gazdálkodtam, ami itthon volt: korábbi munkából maradt karton, amit utolsó papírfecniig beépítettem. Minden fellelhető ragasztót felhasználtam, drótot, textilt, nyomtatópapírt. Statikailag sajnos nem volt megalapozva az építkezés, így amikor az épület oldala hordósodni kezdett kénytelen voltam néhány könyvkötő lemezt is segítségül hívni. Amikor a falakat sikeresen kiegyenesítettem, a födém vett hullámot, de úgy gondoltam, hogy ez direkt jó, tehát így maradt. Belejöttem a tapétázásba, a kasírozásba, a kárpitozásba; könyvkötőként is debütáltam, kétes eredménnyel. Voltak malőrök szép számmal, főleg a ragasztóval. Nem mindig oda ragaszkodott, ahová akartam, így az egyik felső szoba sarka kilóg és két ablakot is sikerült letapétáznom a külső munkálatok során…

hirdetés 

hirdetés 

Bojka is sokat segített a kivitelezésben. Hajtogatott, varrt és ötleteivel is hozzájárult, hogy a végeredmény ilyen mértékben részletgazdag legyen.

Egy heti munka után készült el Bojka karácsonyi ajándéka. Beatrix nem tartja kizártnak, hogy a babaház megjelenik a férjével alapított és működtetett játékmanufaktúra kínálatában. Igaz, erre még várni kell.

hirdetés 

hirdetés 

 

Kapcsolódó összeállításunk

Marbushka játékok: érik a világsiker | Egy kreatív magyar család sikertörténete

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat + tizenkettő =

hirdetés