Kreatív és látványos növénydekoráció: befőttes üvegbe rejtett minikertek

Formás befőttes üvegeket érdemes felhasználni dekorációs célokra, például üvegkaspóként is kiaknázhatók s. k. minikertekhez. Erdei hangulatot is könnyen megidézhetünk megfelelő miniatűr kiegészítőkkel és élő növényekkel. A természetet idéző mini kompozíciók nemcsak látványosak, de a közérzetre is kedvező hatást gyakorolnak.

Miniatűr kiegészítőket több magyar webáruház kínál, virágkötészetekben, hobbiboltokban is sok dekoratív és ötletes apróság fellelhető, de a legjobb, ha ezeket is megpróbáljuk kialakítani vagy otthon gyűjtjük össze hozzá a megfelelő tárgyakat.

Szükséges anyagok

kőőrlemény (modellboltban kapható) vagy saját gyűjtésű apró kavics

homokkal, apró kaviccsal kevert virágföld

moha (télen is találsz a szabadban)

pozsgás növények 

miniatűr kiegészítők, díszítők (témának megfelelően)

Fotó: www.prettyhandygirl.com

Összeállítása nagyon egyszerű: az üveg aljára kerüljön a kőőrlemény, erre pedig a homokkal, kaviccsal kevert föld. A kavics- és a földréteg lehetőleg ne foglaljon sok helyet.

A nedves mohát fektesd a földre, a pozsgást pedig kicsit nyomkodd bele, hogy stabilan álljon. Végül jöhetnek az apró kiegészítők! A fotókon látható minikert látványos része a miniatűr pad (hasonlót Magyarországon is be lehet szerezni, érdemes a neten keresgélni). A készítő fakorongokat, apró kerámiagombákat és színes üvegkavicsokkal tette látványossá a kompozíciót. Őzikéhez hasonló élethű állatfigurára játékboltokban lehet szert tenni…

Az üveg fedele akrilfestékkel vagy dekorfestékkel festhető.

Fotók: Pretty Handy Girl

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × öt =

hirdetés