Újrahasznos angol módi: Shoreham-by-Sea hajóházai

Anglia déli részén, Brighton közelében található a kedves kis üdülőváros, Shoreham-by-Sea. Hosszú tengerpartja nyáron tele van turistákkal. A helyi farmer marketbe messzi földről járnak termelők és vásárlók. A város történelme is figyelemreméltó: a 11. században épült az a templom, melynek egy része még ma is látható a városközpontban. Ami igazi látványosság, az a hadihajókból, utasszállítókból és mindenféle más típusú vízi járművekből álló utca az Adur folyó partján.

Több vízparti városban találkozhatunk hajóházakkal Európában – például Londonban vagy Amszterdamban -, de azok általában nem ilyen méretesek. A legtöbb a II. világháború idejéből maradt fenn, némelyiküket a felismerhetetlenségig átalakítottak. A funkciójuk is különböző: az egyikben jógaórát vehetünk és meditálhatunk, a másikban napelemet vásárolhatunk, a harmadik úgy fest, mintha hippik tanyája lenne.

Mindegyik egyedi és más. Láthatólag minden hulladékot felhasználtak az építésnél és a csinosításnál. Bármi, aminek ürege van, lehet virágtartó és mindenből készülhet például házszámtábla. A hangulatos város megér egy kirándulást, izgalmas végigsétálni a házak előtt, s bepillantást nyerni pár leleményes ember életébe.

alizSzép napot kívánok! 

Nyitókép: Hove Daily Photo

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =

hirdetés