Édes alkotások: olvasónk legszebb mézeskalácsai
Közel 160 fotó érkezett Facebook oldalunkon közzétett felhívásunkra tavaly, saját készítésű mézeskalácsaikat mutatták meg Olvasóink. Az általunk legszebbnek tartott mézesek láthatók az összeállításban, az ide sorolható fotók köre természetesen koránt sem teljes. Íme, az inspiráló mézesek!
Koncz Andrea receptje
Hozzávalók a tésztához
1 kg liszt
3 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
1 csomag szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
50-60 dkg virágméz
12 dkg margarin
Ragasztáshoz, díszítéshez
tojásfehérje, porcukor
Bevált recept cukormázhoz
1 tojásfehérjét egy csipet sóval verjünk kemény habbá, majd, ha a hab már elég kemény, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, közben robotgéppel folyamatosan keverjük. Körülbelül 30-35 deka porcukrot kell 1 tojásfehérjéhez adni ahhoz, hogy ragasztó, vagy íróka minőségű cukormázat kapjunk.
A cukormázat tehetjük erős, kisméretű nejlonzacskóba, a zacskó egyik sarkára 1-2 milliméternyi lyukat vágjunk – így is adagolhatjuk a ragasztáshoz szükséges cukormázat (természetesen vannak habadagolók, azok is tökéletesek erre a célra.) A mézes házikó összeillesztéséhez 2 tojásfehérjéből, s értelemszerűen körülbelül 60 deka porcukorból készült cukormázra van szükség.
Áldott Adventet!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.