Tündérfények. Dekoráljunk sötétben világító festékkel!

Kellemes, színes hangulatfényt adnak sötétedés után, nem fogyasztanak áramot, s nincs szükség gyertyára, mécsesre sem. Kisebb, formás befőttes üvegekből elkészíthetjük: jól mutatnak az ablakpárkányon, a teraszon, vagy a kertben jelzőfényként.

 

festekvilagito9

Nagy fényerejű, órákon át világító foszforeszkáló akrilfesték szükséges hozzá. A festék nemcsak befőttes üvegek festésére alkalmas, más festhető felületek díszítésére is. Ecsettel, festőhengerrel könnyen felvihető a kívánt felületre. Zsírmentes, portalanított üveg- és falfelületen kívül használható papír-, fa-, gipsz-, textil-, kő festéséhez is. Mérgező anyagot nem tartalmaz.

Többféle színben érhető el: a neonzöld és a vízkék színek napközben láthatatlanok, az ibolya, a magenta, a korall, a narancs, a napsárga, a citrom, a lime, az égkék napközben a saját színüket mutatják. (Kreatív hobbi boltokban tudjuk beszerezni.)

Foszforeszkáló pigmentport is használhatunk, melyek sötétben világítanak. Akrilfestékbe keverhető, s így felvihető szinte bármilyen felületre. Sötétben világító kontúrozó festékkel is sokféle dekorációs ötletet tudunk megvalósítani.

Tippek üveg festéséhez

Fotó: www.delightfullydomestic.typepad.com

A világító festéket ne egybefüggően vigyük fel az üvegre, hanem a fotón látható módon pöttyözve. Kívülről is festhetjük, de ha a belső felületre visszük fel, tartósabb lesz a festék, kevésbé kopik.

Fotó: www.frompankawithlove.blogspot.hu

Fotó: Etsy

Videó

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × 3 =

hirdetés