Szedd magad eper! Teszteltük az idei termést. Június közepéig lehet szüretelni

Bő egy óra alatt nyolc kiló földiepret szedtünk hárman Budakalászon a Lupa-szigeti eperföldön, amely Budapest tengerpartjának nevezett Lupa tó közelében található. Az eper kilója idén 520 forint (hetven forinttal emelték az árat a tavalyihoz képest), de ha 10 kilónál többet mérnek le egyben, 490 forintért elvihető (érdemes családtagoknak, baráti társaságoknak összeállniuk). 

Sok gyerek kísérte el a szüleit eperszüretre, láthatóan élvezetes program számukra. 

A fenti fotón látható vödör a helyszínen szerezhető be – azok is tudnak epret szedni, akiknél nincs edény. A legtöbben visznek magukkal kosarat, ládát. 

Az idei termésről nem nyilatkozott valami fényesen a tulajdonos Gyuri bácsi: nem volt elegendő csapadék tavasszal, nem nőttek nagyra az eprek, de ha a következő 3-4 hétben, amíg az eperföld nyitva tart, javulhat valamelyest a helyzet.

Érdemes nyitásra menni, erről ma is megbizonyosodtunk – mire odaértünk, 10 óra körül, a reggelre beérett eper erősen megfogyatkozott. Persze így sem volt nehéz megtölteni a kosarakat, a vödröt, csak többet kellett válogatni.

A többi budapesti környéki – pomázi, érdi, solymári – eperföldek is az Erdbeerland céghez tartoznak. Idén május 15-én nyitottak, minden nap 8-tól 19 óráig várják a szüretelni vágyókat. Sokan nassolnak a helyszínen (megengedett), nem ajánlott sok mosatlan gyümölcsöt fogyasztani. Az epret a tulajdonos tájékoztatása szerint gombaölő szerrel kezelik virágzás előtt. Ettől függetlenül az eper vegyszer-maradványokat tartalmazhat.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + nyolc =

hirdetés