Színes falevelek papírból. Egyszerűen kivitelezhető őszi dekoráció

Ez a papírfüzér 1-2 óra alatt kivitelezhető, kisebb gyerekeket is bevonhatunk a készítési folyamatba, sőt, velük a legjobb elkészíteni, garantált sikerélményt ad számunkra, hisz a festést nem lehet elrontani. A levélformák kivágásához szükség lehet segítségre, de a „viaszolást” rábízhatjuk a gyerekekre. 

Amire szükség lesz

Fénymásoló papír

Különböző formájú falevelek

Gyertya – teamécses

Vízfesték v. tempera

Ecset(ek)

Olló

Irodai lyukasztó

Zsineg

A készítési folyamat

Kétféle módon készítheted: viaszolás előtt kivághatod papírból a falevél formákat, de festés-száradás után is megteheted ugyanezt. Ha kevesebb idő áll rendelkezésre – például egy foglalkozás keretében készítenéd -, érdemes előre a fehér papírlapból kivágni a formákat.

Csúsztasd a falevelet a papír alá úgy, hogy az erezete a papírlap felé nézzen.

Gyertyával vagy teamécsessel satírozd át a levél teljes felületét a papíron, főleg a levél erezetét.

Máris festhető! Használj minél több színt. A viasszal bevont részek szépen kiadják a falevél erezetét. A vízfestéket a viasz miatt nem szívja magába a papír, de száradás után szépen megmaradnak a színek. A festéket szivaccsal végigdörzsölheted a papíron, de úgy is szép szép, ha egyszerűen hagyod megszáradni. (A fotók között mindkét megoldásra láthatsz példát.)

A levél felső részét lyukaszd ki, majd a leveleket fűzd fel. Nem feltétlenül kell lyukasztani, a zsinegre apró csipesszel is rögzítheted a színes faleveleket.

Tipp: ha kisebb faleveleket készítesz ezzel a módszerrel, szezonális fali dekorációként nagyobb képkeretben is jól mutatnak. A képkeretre rögzíts 2-3 sorban vékony fonalat vagy zsineget, és erre csipeszeld a papírdekorációt.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + 12 =

hirdetés