Családi fotókkal díszített üveglencsés ékszerek

Rendkívül népszerűek az üveglencsés ékszerek; profi ékszerkészítők szebbnél szebb szetteket kreálnak. Az alapanyagok sok helyen és viszonylag olcsón beszerezhetők, így a lehetőség adott: saját ötlet alapján bárki készíthet egyedi kiegészítőket. Az üveglencsét bármilyen mutatós mintás textillel vagy papírral díszíthetjük. Személyes ékszert is készíthetünk magunknak vagy szeretteinknek családi fotókból.

Szükséges alapanyagok, eszközök

A nyitóképen látható medálhoz ezt az alapot haszánltuk

Medál/gyűrű alap (ezüst, antik hatású bronz színben sokféle méretű, díszítésű, kapható)

Medál/gyűrű alaphoz méretezett üveglencse

Saját készítésű fotó / mintás papír / textil

Üvegragasztó

Zselés pillanatragasztó

Ceruza, olló

 

Elkészítés

A papír/textil alapot vágjuk méretre és üvegragasztóval ragasszuk a lencsére. A ragasztót vékony rétegben vigyük fel – simítsuk végig ujjunkat a papíron, hogy a légbuborékok eltávozzanak. A ragasztó átlátszóra szárad. Az üveglencsét hagyjuk száradni kb. fél óráig – tegyünk rá nehezéket -, majd zselés pillanatragasztóval ragasszuk a medál alapba. Lehet, hogy elsőre nem lesz tökéletes; a legjellemzőbb szépséghiba, amivel a kezdők szembesülnek, hogy a ragasztó kifolyik oldalt, vagy a papír és az üveglencse között légbuborékok maradnak.

 

Ötletek

Fotó: www.handimania.com

Fotó: etsy, YouCanQuoteMeOnThat

Fotó: etsy, MyBlueSnowflake

Ismerős lehet ez a különleges medál, hasonló ékszer látható Nyáry Krisztián Így szerettek ők c. könyvének borítóján.

Fotó: ianbrooks.me

Vad Jutka ékszer Nyáry Krisztián könyvéhez

Nyakék irodalmi portrémedálokkal | Ékszer, amit a sikerkönyv tett ismertté – a cikk a képre kattintva olvasható

 

 

hirdetés
2 válaszok
 1. Gulyis Csabáné
  Gulyis Csabáné says:

  Üdvözletem!

  Szeretnék ilyen medálokat, gyűrűket stb készíteni, csak azt nem tudom, hogy a számítógépen lévő képeiet mekkora méretre kell átkonvertálni hhoz, hogy ezekbe az alapokba jók legyenek. Pl. gyűrű, átlátszó üveglencsével, belső átmérő 1,2 cm, a másiknál 20 mm.szív medál üveglencsével *B* (24*24)összekötő medál (25*18mm) stb….
  PhotoScape programot használok. egy fotó lapra szeretnék több alakú és méretű ékszerhez kicsinyített képeket, de gőzöm sincs, mekkorára alakítsam át.

  Válasz
  • Mesterházy Mónika
   Mesterházy Mónika says:

   Kedves Gulyis Csabáné, a PhotoScape-pel van lehetőség montázst készíteni egészen apró képekkel, 25 egyforma képet tud elhelyezni egy lapon, csak bele kell húzni a fotót a keretekbe. Néhány próbanyomat után látni fogja, mekkora képméret lesz a megfelelő.

   Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 3 =

hirdetés