Bree csodálatos világa. A New Yorkban született kiskakas mindennapjai az Instagramon

Camille Licate a kakasa által vált világhírűvé, noha a gyermekeket célzó környezeti nevelés terén is aktív, küldetésének tekinti a gyerekek körében végzett szemléletformálást a fenntartható életmód, a bolygó megmentése érdekében. Fehér tollazatú kakasa, Bree mindennapjait jelenleg több mint 90 ezren követik az Instagramon, televíziós showműsorokban is szerepel, kifestőkönyvet készítettek róla, brand-dé vált. Bree szórakozotató egyéniség, és őt látva újraértelmeződik mindaz, amit a baromfiudvar állatairól vagy mondjuk a kakaspörköltről gondolunk. Camille pár hetes kora óta neveli az otthonában. Bree háziasított kakas, kifejezetten barátságos, és cseppet sem „tyúkeszű”, kifejezetten szociális és okos kakas.

Camille 2017-ben fogadta be a kétlábút. Szavai az első találkozásról: „napfényes április reggel volt. A Wild Bird Fund-ban dolgoztam, ez New York egyetlen beteg, sérült és elárvult vadon élő madarai számára fenntartott rehabilitációs központja. Telefonhívás érkezett, egy nő azt állította, hogy talált egy egzotikus madarat. Megkértem, hogy küldjön róla fotót. A bébimadár egy csirke volt! Nem kimondottan egzotikus, de határozottan ritka látványt nyújtott Manhattan utcáin.”

A bébikakast a megtaláló bevitte a Wild Bird Fund-hoz; Bree-nek nevezték el. Camilla és Bree között rögtön kialakult egyfajta kötődés, a kiskakas nagyon ragaszkodónak bizonyult, egész nap követte Camillét, aki eleinte még azon volt, hogy megfelelő helyet találjon neki. Mivel akkoriban még nem lehetett tudni, hogy Bree kakas vagy csirke, Camilla rendre azt a választ kapta a befogadó helyekről, ha Bree csirke, akkor tudják fogadni, ha kakas, nem tudnak számára helyet biztosítani.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bree The Rescue Rooster (@breeandmerooster) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bree The Rescue Rooster (@breeandmerooster) által megosztott bejegyzés,

– Imádkoztam, hogy Bree tyúk legyen, de három hónapos korában kiderült: kakas. New Yorkban tilos kakast tartani. Összeroskadva ültem a lakásom padlóján, Bree érzékelte az aggodalmamat, és az ölembe mászott. Ebben a pillanatban vált világossá, hogy nincs más út: örökbefogadom.

Camille elköltözött a szülővárosába, az Ohio állambeli Ashtabula-ba. Azóta is elválaszthatatlanok. Camille a munkájába is bevonja: együtt jelennek meg iskolai és közösségi rendezvényeken, melyeken a vegán étrendre, öko- és állatbarát termékek használatára ösztönözik az embereket.

Camille szerint a közhiedelemmel ellentétben a kakasok intelligens, kedves, ragaszkodó lények. Néhány érdekesség: Bree szeret tabletezni és tévézni, autózni, kifejezetten szereti, ha kattog a számítógép klaviatúrája, nem retten meg idegenektől, jellegzetes toporgással üdvözli az ismerősöket, speciális felkötőt visel, hogy ne piszkítson a lakásba. Van, hogy Camille-lel egy tálból csipeget…

Az Instagramon láthatunk róla életképeket, rövid videókat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bree The Rescue Rooster (@breeandmerooster) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bree The Rescue Rooster (@breeandmerooster) által megosztott bejegyzés,

Weboldal: camillelicate.com

Nyitókép: twitter.com/BreeRooster

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × három =

hirdetés