Csináld magad! Nyuszis tojásmelegítők húsvétra babazokniból, kötött pulcsiból vagy barkácsfilcből

Kreatív tojásmelegítőket, tojásra húzható figurális díszeket saját kivitelben készíthetünk húsvétra. Nagyovis, kisiskolás gyereket is bevonhatunk az alkotási folyamatba, a kreativitásukat, készségeiket fejleszthetik ezáltal.

Az alábbi nyuszis tojásmelegítő egy 12 éves lányka munkája, szerintünk tökéletes. 

Az alapja egy hosszabb szárú babazokni, ami pontosan illeszkedik a tojásra, így csak a fülrészt kell kialakítani és megvarrni, és persze a nyuszi arcát „kivarrni”. A hosszabb szárú babazokni azért jó hozzá, mert vissza lehet hajtani, így tojásra húzott nyuszi-zoknit nem szükséges tojástartóba tenni, enélkül is stabilan megáll.

Használaton kívüli babazokniból elkészíthető – kreatív újrahasznosítással -, de be is szerezhető hozzá színes, mintás babazokni, költséghatékony, egyedi dekorációt kapunk, ami ráadásul szórakoztató és egyben készségfejlesztő húsvéti foglalkoztató is a gyerekeknek.

Használaton kívüli vékonyabb kötött pulcsit is „feláldozhatunk” erre a célra. Hasonló ötletet korábban az Éva Magazinon láttuk (a lap azóta megszűnt sajnos), ők a Sara Carr oldalról inspirálódtak. Ha pulcsit használunk, az kicsit munkásabb, mert ki kell szabni a nyúl első és hátsó oldalát a képen látható módon, és ezután varrható. A farokrészre színes mini pompont, bojtot lehet rögzíteni. (Kreatív boltokban kapható mini pompon, de hímzőfonalból is elkészíthető.)

Nemcsak nyuszit, csirkét is lehet készíteni ezzel a technikával barkácsfilcből. A barkácsfilc nem rugalmas anyag, ezért figyelni kell a pontos méretezésre, hogy ráilleszthető legyen a tojásra. Ugyanakkor könnyű vele dolgozni, csak az elülső és hátsó oldal összeillesztése igényel varrást, a szárny- vagy fülrészt elég csak formára vágni, nem kell beszegni. Azoknak is tökéletes a barkácsfilc, akik nem szeretnek/tudnak varrni, mert a kiszabott oldalak, a fül- vagy a szárnyrészek, a szemek, a nyusziorr vagy a csőr ragasztással is rögzíthetők. A nyitóképen látható filc nyuszihoz és a csirkéhez itt találtó készítési útmutató >>

Nyitókép: mysocalledcraftylife.com

 

Húsvétváró foglalkoztatók, ötletek

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − 1 =

hirdetés