Melanie csodás üveggyöngyei tűzben születnek, és nincs két egyforma közöttük. Kézműves ékszerek és kiegészítők a Balaton mellől

Kromer Melanie üveggyöngy-készítő. Bajorországban született, 2005 óta él családjával a Balaton mellett. Színes, vékony üvegpálcákból 1000 fokos gázlángban olvasztja lámpagyöngyeit. Minden gyöngy egyedi; a szivárvány minden árnyalatában készülnek. Az üveggyöngyöket nemcsak ékszerekhez használja fel; golyóstollakat is díszít vele, készülnek kulcstartók, ún. táskafityegők, fiókgombok, üvegpalackhoz dugók is. Melanie szenvedélyesen szereti a munkáját; ma már a védjegyének számítanak tűzben született gyöngyök. Megkértem, hogy mutatkozzon be nálunk.

A gyöngynek mindig is volt helye az életemben: nagyszüleim és a szüleim is egy német üveggyöngygyártó cégnek dolgoztak, csiszolt üveggyöngyöket fűztek, így otthon mindig voltak gyöngyök. Kislányom születése után fordultam az alkotás felé, konkrétan akkor, amikor óvodás lett; a szülőkkel szerveztünk egy karácsonyi vásárt, s ekkor kezdtem el a gyöngyfűzést. Nagy sikert arattak az alkotásaim, ezen felbuzdulva 2013-ban elindítottam a kis vállalkozásomat. Az első időszakban vásárolt gyöngyökből fűztem karácsonyi díszeket, fadíszeket, egyszerűbb ékszereket. Egy idő után úgy éreztem, bármennyire is igyekszem kreatívan felhasználni, kiforrott technikával fűzni a gyöngyöket, a termékeim mégsem annyira egyediek, mint amilyennek szeretném. Ez a hiányérzet motivált, amikor belekezdtem a lámpagyöngyök gyártásába.

Autodidakta módon sajátítottam el, internetes videók segítségével lestem el a technikát, majd beszereztem hozzá a szükséges eszközöket. Amint megérkezett a kezdőcsomag, leültem az első gyöngyöt elkészíteni; beleszerettem a technikába, elvarázsolt, ahogy az üveg a gázlángban olvad, a színek egymásba folynak, s a folyamat végén pedig egy csodás gyöngyöt tarthatok a kezemben, amit üvegpálcából forrasztottam.

Ezekből az üvegpálcákból készülnek a gyöngyök

Szívvel-lélekkel készítem a gyöngyeimet.

Rendelésre dolgozom, de vegyes árukészlettel kézműves vásárokon is elérhetők a gyöngyös alkotások. Áprilistól szeptemberig minden vasárnap elérhető vagyok a balatonfenyvesi Imremajorban, a Két Kakas gasztro és kézműves piacon.

Weboldalam: csodasgyongy.hu
Facebook oldalam: Csodás gyöngy lámpagyöngy lampwork Glasperlen

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc + 7 =

hirdetés