Tűzcsapból ivókút, digitalizált autóstoppoló rendszer, városfejlesztést segítő mobilalkalmazás

Kihirdette városfejlesztési pályázatának győzteseit a Design Terminál: a digitalizált városi stoppolórendszer, a rendhagyó tűzcsap-ivókút és az interaktív városfejlesztő alkalmazás az októberi Design Hét Budapest keretében mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A Design Terminál májusban meghirdetett Smart City Lab Budapest elnevezésű pályázatának célja olyan ötletek támogatása és megvalósítása volt, amelyek a városfejlesztés és a technológia kapcsolatának újragondolására adnak lehetőséget. A felhívásra mintegy harminc pályamű érkezett be. A jelentkezők a közlekedés, a víz és a városi zöld kategóriákban pályázhattak. A bírálat során kiemelten fontos szempont volt a gyakorlati hasznosság és a fejleszthetőség.

A nyolctagú szakmai zsűri három ötletet választott ki, ezek megvalósításán a következő hónapokban fognak dolgozni a nyertes csapatok, projektenként legfeljebb nettó 1,9 millió forint keretösszegből gazdálkodva.

Digitalizált városi stoppolórendszer

A közlekedés kategóriában nyertes Karma csapata gyors, digitalizált városi stoppolórendszert álmodott meg, amely egy GPS-alapú, valós idejű autómegosztó alkalmazás.

A pályamunka innét tölthető le >>

A víz kategóriában a Tűzcsapból ivócsap nevet viselő projekt diadalmaskodott, amely a Budapesten található tűzcsapokat alakítaná át a mindennapokban is használható ivókutakká, miközben azok eredeti tűzbiztonsági funkciója sem sérülne. A pályamunka innét tölthető le >>

A városi zöld kategóriában győztesnek hirdetett Budapest Dialog web- és mobilalkalmazás segítségével a városlakók közvetlenül bevonhatók a városi zöldterületek fejlesztésébe – számolt be az MTI.

A pályamunka innét tölthető le >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenegy =

hirdetés